BARF-osok! Válaszolnátok pár kérdésemre?
Sziasztok! Csak most ismerkedem a BARF etetéssel de nagyon szimpatikus. Az érdekelne hogy ti mikor álltatok át nyers táplálékra? Mennyi idős volt a kutya? Előtte mit evett?
Árban hogy jöttök ki? Teszem azt ha egy 30 kilós kutyát etetnék Bart Care-al annál ahhoz képest milyen árfekvésben van 1 havi etetés?
És ami még nagyon érdekelne hogy mik a látható jelei hogy a kutya BARF-on él? Szép a szőre? Szájszaga van? És úgy általában mik a tapasztalataitok?
Ha válaszolnátok azt nagyon megköszönném !:)
Sok mindetől függ az árfekvés.. Leginkább azon hogy mennyiért veszel húst milyen húst veszel stb.. Én 3hete keresek rendes húst. 300ft körül meg nem találtam olyat amit adnék a kutyának csak farhátat.. Azzal meg az a bajom hogy folyamatos etetésre túl csontos szerintem..
Úgy tudom hogy a kutya test szaga is megváltozhat minimálisan.(elvben azt írják hogy kicsit vad szaga lehet tőle)
Szia!
Én Brit Care táppal etettem nagytestű növendék bullmasztiff kutyusomat. Kb. 2 hónapba telt, mire felkutattam az olcsó húsforrásokat.
Nagyjából 14 hónapos volt, amikor átálltunk BARF étrendre és így összességében olcsóbbra jövök ki, mintha Brit Care-rel etetném, pedig az sem volt vészes.
A kutyám szőre gyönyörű, kevés a kakija, nincs se szájszaga, se kutyaszaga, sokkal energikusabb, semmi pénzért nem etetném már táppal :)
Igaz én nem teljesen a klasszikus BARF módszerrel etetek, mert minden nap kap egy kis tejterméket :)
Ha Székesfehérvár-Érd-Budapest esetleg Tata vonzáskörzetében laksz, tudok neked segíteni olcsó húsforrásban :)
Szia
Én elég régen etetek BARF-al. Az utolsó 2 alomnyi kölyköt már így neveltem fel.
Mi tanyán élünk szóval a hús kilőve (szó szerint :D )
Hát nálunk a széklet jóval kevesebb, eltűnt a kutyaszag, fehérebbek a fogak. A kölyköknél már nincsenek növekedési problémák... régen mindig küzdöttünk a lábállással, csonthártya gyulladással és hasonlókkal. Na ez teljesen elmúlt, nagyon stabil a növekedési ütem, sehol egy tehén állás vagy franciázás a növekedés alatt.
Olvass alaposan utána, nekem az elején gondot okozott, hogy megfelelően összeállítsam az étrendet de ma már elég jól beleszoktunk.
Jah még valami... Azelőtt kedvezményünk volt az állatorvosnál, már féláron számolt nekünk vizsgálati díjat, mert tutira minden hónapban volt vmi, amiért mennünk kellett :S
Most makk egészséges :)
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Alexandra ! Nagyon kedves vagy de Szeged környéki vagyok:s
Oks :)
Érdemes felkeresned a közelben levő feldolgozó üzemeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!