BARF módszerrel való etetéskor pótolható a csont csontliszttel (megfelelő adagolás mellett)?
Ezt a terméket találtam:
Az egyik kutyámnak bélelzáródása volt, műteni kellett (nem csont miatt), így bármennyire szimpatikus ez az etetési módszer, kizárt, hogy nyakat-lábat-farhátat adjak neki, akármennyire megrágja, nem merek kísérletezni.
Viszont szeretném BARF táplálkozásra átállítani, és ha beválik, jövőre kölyökkutyát is így etetnék.
itt kevesen Barfoznak , én is most fogok majd átállni erre az étrend-re csak még meg kell vennem hozzá mindent,de a jövő héten vagy utána bevásárolok és szépen fokozatosan átállok :) szóval a kérdésre nem tudok válaszolni..bocsi..
de a netboard-on van egy fórum a Barfozoknak,kérdezz rá ott,biztos tudnak segíteni :)
amúgy kistestű vagy nagy kutyád van??
Oké, köszi a válaszokat!
Szárított marhalábszárat, ezt-azt szoktak kapni, de azt csak fogkoptatónak, bár abból is nyernek valamennyi kalciumot (nem falják fel rögtön :) )
Közepes testű kutyám van és egy kistestű :) Szerintem is érdemes kipróbálni ezt az étrendet egyébként, nagyon jókat olvastam róla!
Neked is sok sikert az átálláshoz! :)
A darálás és a klopfolás jó ötlet!
Csak azért gondoltam erre a lisztre, mert végülis ez is darált csont, de inkább maradok a frissen elkészített házi verziónál, az a biztos ezek szerint.
A BARF-nál a csont-para mellett főleg a megfelelő calcium-foszfor arány aggaszt, jól utána olvasok, mert ha túl kevés, az a baj, ha túl sok, az még nagyobb :S
Mert oké, hogy a megfelelő arányokat (színhús-húsoscsont-zöldség/gyümölcs) kimatekozom, de ha időnként adok tejterméket, tojást, ezt-azt, mindnek más-más a Ca tartalma, és nem szeretném túllőni.
Kiegészítők közül a Dorwest Herbs Keepers' Mix-ről olvastam nagyon jókat, igazából a gyógynövényeket pótolja, és nincs szintetikus vitaminokkal felturbózva, csak annyi van benne, amennyi a porított növényekben benne van.
Ezen kívül halolajra gondoltam, plusz vitamintablettát nem akarok adni nekik.
Olajokat én is vettem már párat :)
Én a gyógynövényeket úgy csinálom, hogy vettem teát (filterest, pl. kamilla, csalán, citromfű, csipkebogyó), ezeket felvagdostam és egybe öntöttem, a kajájára fogok szórni majd neki :)
Ez is jó ötlet!
Még valami: szerintetek az állateledelesnél kapható "kizárólag kutyák számára" árult fagyasztott húsok nem gázosak? Lehet kapni vadhúst is nagyon jó áron.
Meg kell nézni mi van benne, hogy néz ki. Én etettem már nagyon jó minőségűvel is, de felénk a vadhús az elég gázos, a csirke, pulyka tökéletes erre.
Elárulnád, hogy mennyiért van felétek a vad (csak kíváncsiságképp)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!