Valami baj lehet a lábával?
Diszpláziás!
Gondolom nem tenyésztőtől van, nincs törzskönyve, és a szülők nem diszplázia szűrtek.
Szerintem vagy ez, vagy az.
De ezt csak vizsgálattal lehet megállapítani. Mindenképp érdemes kivizsgáltatni, hiszen minél előbb elkezdik kezelni, annál jobb. (és olcsóbb)
Van törzskönyve és fajtiszta kutya! Kikérem magamnak! Ja és ajándékba kaptam a barátom szüleitől akiknek szintén fajtiszta kutyáik vannak!
A többieknek pedig köszönöm:D
Első válaszoló: 5 hónaposan nem látszódik egy kutyán, hogy dp-s! Esetleg gyanús a mozgása, a járása, de maga dp konkrétan nem látható. Nem véletlenül szűrnek csak 1 éves kor után az orvosok...
Szerintem vidd el orvoshoz a kutyád. Az is lehet, hogy csak megcsúszott a padlón, beütötte a lábát, és meghúzódott neki. Lehet toklász is, akármi!
Ha valóban SEMMI nem sérthette meg, a sántítás oka az, hogy gyorsabban nő, mint ahogy a csontjai lépést tudnának vele tartani. Kalcium, magnézium, zöldkagyló kivonat.
De csakis orvossal való egyeztetés után, mert a túlzott kalciumozás éppúgy árt, mint a kalcium szegény étrend. A vitaminok, kiegészítők mennyisége és aránya attól függ, hogy amúgy mivel eteted. Ezért kell dokival egyeztetni, mert ő tudja az arányokat.
Nem unalmas még ez a szaporító-tenyésztős duma? Semmi köze ehez a kérdéshez!
Amíg be volt zárva nem sérthette meg a lábát? Beakaszthatta a rácsba, megrándult... Az állatorvos meg tudja nézni, mi így neten keresztül nem!
Nagytestű kutyakölyköknek ajánlatos az etetőtálkát olyan magasra tenni, hogy a kutya evéskor ne hajoljon le nagyon csak a fejét lógassa a tálba, így nem terheli túl a melső lábait. Az is jó, ha fekve eszik a kutya.
Csonterősítőt ajánlatos szedetni vele.A nj.-nál a hirtelen növés is okozhat sántítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!