Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek hogyan oldjam meg?

Szerintetek hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés

Van egy 12 éves kutyám, akit úgymond örököltem,(anyumé volt, csak ő elköltözött, és hagyta a kutyát is, meg minket tesómmal is)

Szerencsére barátommal élek albérletben, és már van egy saját kutyánk(ezalatt azt értem, hogy mi vettük)

A kicsivel nagyon sokat foglalkozok, kb az életem lett, versenyekre akarok majd menni vele, de a nagy hát ővele nem igazán volt foglalkozva(nem lett tanítva)

és amióta végre magamhoz tudtam venni azóta teljesen megváltozott, nem annyira vad,sőt!

Sajnos ő soha nem volt sétáltatva, bár próbálkoztam, ő azt inkább sokknak élte meg 11 év után, így hanyagolom, helyette a kertben játszok vele minden nap közel 2 órát

Probléma az is, hogy az állatorvost személyes ellenségének tekinti, és ha meglátja megvadul. Emiatt a veszettség ellenit sem kapta meg két éve, mert a doki is mondt, hogy hát ha nem megy ki, akkor annyira nem fontos....:/ (ehez nem tudom mit szóljak)

Az tény, hogy soha nem megy a portán kívülre, még ha nyitva van a kapu akkor se, de most viszont szeretném neki beültetni a chipet, meg végre az oltását is beadatni, és találtam másik állatorvost, aki azt mondta, hogy el vállalja.

A kérdésem az lenne, hogy mit csináljunk a kutyával, hogy ne akarja megölni a dokit, a nyakörvet sem viseli, és a doki azt mondta, hogy ennyi idős korában nem tenne neki jót a kábítás:S

Valami tippet tudnátok adni kérlek, hogy hogy lehessen úgy lefogni, hogy ne legyen baj?

(amúgy egy 57 kg-s kan kutyáról van szó)

2012. nov. 18. 19:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Gondolod, hogy a másik állatorvosra is ellenségként tekintene?

Az előzőt nem a korábbi kezelések miatt utálta?

2012. nov. 18. 19:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Az előzővel úgy volt, hogy még otthon két kutya volt, és először mindig a szuka kapta a szurit, mert ő szelidebb volt. Na már most, ő elkezdett sírni, és ezt hallotta a kan, és amikor ő jött, akkor már megvadult. Régen anyum fogdta le úgy, hogy átölelte a nyakát, és a doki beadta neki a szurit, és utána a doki az szaladt be a házba, és a kutya meg ment volna utána.

És amikor máskor jött a doki, hamár meglátta a kocsiját, akkor már tudta, hogy mi lesz, és kezdődött a szokásos nem engedek senkit magamhoz sztori.

Egyszer volt egy másik állatorvos nálunk, és amikor az ő kezét megszagolta, akkor megint meghülyült(gondolom a rendelőszag miatt vagy nem tom)

De amióta velünk van azóta nem ilyen idegbajos, meg ahogy megöregedett nyugodtabb is lett, csak hát, azért az emlék képek még megvannak, hogy mit tud csinálni, meg hogy volt, hogy két ember nem tudta lefogni, én meg egyedü az 50 kg-mel nem sokat tartok meg rajta, ha megindul:S

2012. nov. 18. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Én pl. megbeszélném az állatorvossal, hogy beadom neki én magam az oltást meg a chipet. Nem egy hű de bonyolult művelet, egyszer megmutatja egy másik kutyán, utána már te is meg tudod csinálni. De azt azért nem hiszem, hogy egy egszerű gyógyszeres bódítás olyan rossz hatással lenne rá. A stressz lehet, hogy jobban árt neki, mint a bódítás.
2012. nov. 18. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáljátok meg az új orvossal, ő úgyis jobban tudja, mit vállal be és mit nem. Az ilyesmit nem kell túlaggódni, csak informáld jól előre a dokit.
2012. nov. 18. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!