Gabrielli kérdése:
Tanácstalan vagyok. Vigyem vagy ne vigyem még iskolába?
Figyelt kérdés
Van két kutyám, egy egy éves egy hónapos kan Golden és egy kb. 7 hónapos, ivartalanított kistestű, befogadott keverék. Jól vannak együtt, már a nyáron befogadtuk a kicsit. 3 hete járunk a Goldennel iskolába. Domináns kutya, de a sétákon, az udvaron nagyon jól mozog, űl, fekszik, marad, visszahoz, játszik, sétákon nem húz. Azonban az idegen kutyákkal dominánsan viselkedik, egy alkalommal össze is vert egy pásztorkutyával. Ezért is vittem el iskolába, hogy szocializálni próbáljam. Féltem az első alkalomtól, de félelmem elsőre alaptalannak bizonyult, szemmel láthatóan meg volt lepődve a több mint 20 idegen kutya jelenlététől és elszaladgált közöttük. Mult hét végén volt először, hogy egy alkalommal felállt a szőre és az oktató tanácsára meg is kötöttem. Tegnap ismét előfordult, akkor is megkötöttem. Nagyon dominánsan viselkedett végig, meg is kellett érintsem. Amikor viszont haza értünk akkor ismét kezes bárányka lett belőle. Ma viszont jóformán semmit sem tudtam végigcsinálni vele, ami eddig jól ment azt is elfelejtette, az orra egyfolytában a földön volt, húzott, lihegett, fújtatott, ki volt teljesen akadva. Lenyomtam párszor, de a hatás csak másodpercekig tartott. Rengeteg a szuka kutya az oktatásokon, volt már hogy elküldtek tüzelő szukát haza. Ma otthon is ki volt kelve magából, minden áron le akarta nyomni a kis ivartalanított szukát. Az az érzésem, hogy volt ismét tüzelő szuka köztünk és az korbácsolta fel az ösztöneit. Most tanácstalan vagyok. Látom, hogy nem fogunk ilyen formán fejlődni, sőt, attol tartok, hogy vissza fele kezdtünk haladni. Tanácstalan vagyok. Nem tudom, vigyem még a kutyámat iskolába vagy inkább otthon gyakoroljak vele?2012. nov. 18. 18:07
1/3 anonim válasza:
Ivartalaníttasd a goldit minél hamarabb (minél kevésbé szokja meg, hogy tüzelő szukák után megy, annál jobb), és vidd egy olyan kutyaiskolába, ahol tényleg tudják kezelni a problémát. Azzal, hogy konfliktushelyzetben megkötötted, nem megoldottad a problémát, hanem elkerülted, amitől nem lesz semmi jobb. A lenyomkodásnak sincs semmi értelme, pláne, ha nem szakszerűen csinálod; vannak hatásosabb módszerek is.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, elfelejtettem mondani, hogy fogom ivartalaníttatni, de nagyon jó állatorvosom azt tanácsolta, hogy ne tegyem másfél éves kora előtt, előbb nőjje ki magát és fejlődjön ki teljesen. Tehát, nyár elejére tervezem az ivartalanítást. De addig mit tegyek? Más iskola nincs a környéken, tehát vagy ide viszem, vagy sehova. Gondolkoztam azon is, hogy veszek rá fojtó nyakörvet (ahogy javasolta az oktató) és még egy hétvégén megpróbálkozom azzal is.
2012. nov. 18. 18:28
3/3 anonim válasza:
Egy fojtó nem oldja meg a gondjaitokat, ide az kell, hogy helyretegyétek a kis fejében a falkasorrendet, és tudatosítsátok benne, hogy az agresszió minden formája tilos. Az ivartalanítással meg amúgy felesleges várni, golyók nélkül is ki fog fejlődni, számtalan társa megtette már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!