Mondjátok meg nekem, hogy miért van az, hogy ha itt leírom valami témában, hogy nekem egy amstaffom van akkor rögtön lepontoznak és lenéznek, hogy ilyen kutyát hogy lehet tartani?
Miért ítélnek itt nagyon sokan úgy, hogy csak a média által felkeltett ökörségek alapján ítélnek el kutyákat, hogy vérengző és vérszomjas. Ezek alaptalanok és visszautasítom az összes amstaff kedvelő nevében. [link]
Egy link ha nem tudnátok melyik az.
Nekem személy szerint nagyon szimpatikus fajta, igaz, egyszer találkoztam csak közelebbről amstaffal, de az az intelligencia ami a szemében csillogott és a fülig érő "mosolya" nagyon megfogott :)
De sok ember képzeletében úgy jelenik meg, mint az agresszív, harci kutya, köszönhetően a médiának és a kutyaviadaloknak...
Ha egy yorki támad meg valakit, nem csinálnak belőle ügyet, mert ugye senki sem sérül meg...
És sajnos sok "hűdemenővagyok" tagnak szaporítótól vett, labilis idagrendszerű kutyája van, csoda, ha megtámad valakit, mikor még otthon is hergelik, mert még menőbb egy agresszív kutya?!
21/L
Engem is ki tud borítani... Már alapjáraton lepontoznak, ha leírom, hogy bulldogkedvelő vagyok, mert azok a "csúnya, gonosz kutyák, akik megtámadják a néniket, a terhes nőket, meg a gyerekeket".
Pedig ezek a kutyák nemcsak gyönyörűek de okosak is. Intelligensek, és legjobb barátokká válhatnak, sőt, sok véleménnyel ellentétben gyerekek mellé is ideálisak. Tűrik a dögönyözést, meg is követelik a figyelmet. Ismerek egy pár ilyen fajtát, csak jót tudok mondani róluk, az amstaff pedig a boxer és a bordeaux-i dog után nagy "szerelmem".
Igen, a média és a nagyvárosi legendák miatt lett ennyire negatív a hírük, aki ismeri őket, vagy foglalkozik velük, azok tudják, hogy barátságos és kedves kutyusokról van szó!
Szerintem egy gyönyörű értelmes kutya:)
Nekem is van egy amstaffom lassan 4 éve és semmi gond nincs vele.
:) biztos aranyos kutya lehet :)
Kár, hogy sokan ennyire félnek tőlük, és ennyire nem szeretik...
(második vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!