Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon sovány a staffi kutyuso...

J-né Ildikó kérdése:

Nagyon sovány a staffi kutyusom mit adjak enni neki amitől helyre jön?

Figyelt kérdés
Pénteken került hozzánk az amstaff kiskutya aki kb 8-9 hetes de nagyon sovány.Imádni való okos,figyelmes kutyus aki nagyon rossz körülmények között élt.Mit tegyek hogy egy gyönyörő kutyus legyen belőle?
2012. nov. 14. 13:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én a helyedben kikérném az állatorvos véleményét, hogy melyik tápot ajánlja, illetve, hogy kell e még valamit szednie (vitamint, stb.).
2012. nov. 14. 13:06
 2/12 anonim ***** válasza:

Kezd el rendesen etetni, ne adj neki többet a rendes adagnál, és szépen normális ütemben felhízik. 4 részre oszd a napi adagját, hogy egyszerre ne legyen túl sok a hasában.

Jó minőségű táppal etesd. Ha ismeretlen helyről származik (gondolom) akkor én már eleve gabona (és csirke) mentes táppal etetném, mert a staffoknál nagyon nagy a beltenyészet és a hajlam az allergiára.

2012. nov. 14. 13:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Állatorvosnál voltál vele?
2012. nov. 14. 13:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Jó lenne féreghajtani, mert attól is lehet sovány. Mindenképpen meg kellene látogatni egy állatorvost.
2012. nov. 14. 14:14
 5/12 anonim ***** válasza:
Legelőször féreghajtás kell neki. Lehet férges is, akkor sem hasznosítják megfelelően az ételt.Egyszerre ne akard felhizlalni. Megfelelő táplálással szépen felerősödik.
2012. nov. 14. 14:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat én is gondoltam a féreghajtásra amit hamarosan el is végzek a kutyusnál és megmutatom egy állatorvosnak is.A kutyatápot nem eszi meg se beáztatva se úgy simán így szerintem marad a kutya konzerv amit imád:-)))
2012. nov. 14. 18:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Élből rosszul kezded a kutyatartást.

A konzerv nem teljes értékű eledel. Plusz drága is. A kutyának nincs joga válogatni. Elé teszed az általad megfelelőnek ítélt ételt és a kutya, ha éhes, megeszi. Ha nem éhes, válogat.Egy-két napon nem fog múlni a kutyád hízása. Viszont , ha hagyod, hogy válogasson, egy életre gondot csinálsz magadnak.

2012. nov. 14. 23:22
 8/12 A kérdező kommentje:
Persze egyet értek veled de ahonnan elhoztuk a gazdája azt mondta hogy konzervet adott neki enni ezért vettük neki azt.Amúgy tudom hogy a táp sokkal jobb lenne neki amit igyekszünk meg szokatni vele de addig is csak kell ennie valamit.
2012. nov. 15. 06:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, sajnos ezt kell tenned különben válogatni fog. Elé rakod, nem eszi, elveszed. Így járt. Következő etetésnél újra elé teszed. Hidd el egy idő után úgy fogja enni mintha a legjobb kaja lenne a világon. Ha éhes lesz hidd el megeszi. Csak nem szabad megsajnálni. A konzervek közel 80%-a víz. Ne is várd, hogy a víztől majd meghízik.
2012. nov. 15. 07:33
 10/12 anonim ***** válasza:
A gazdája etetési módszerének eredményét magad is láthatod. Sovány kutya. Nem hal éhen, hidd el.Erősítsd meg a szíved és adj neki rendes ételt, ahogy előttem leírták.
2012. nov. 15. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!