Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! Mi lehet a kutyusom...

SOS! Mi lehet a kutyusom baja? Azonnal orvos kell?

Figyelt kérdés
4,5 éves labrador kutyusom csütörtök óta nem evett csak egy-két kekszet meg két szelet szalámit.De ilyet már máskor is csinált,hogy néhány napig alig evett...inni a szokásosnál többet iszik...bágyadt is viszont amikor sétálni voltunk teljesen szokásosan viselkedett(szimatolt,szaladgált)...tegnap este mintha remegett volna....Mi lehet a baj??? Lehet hogy csak gyomorrontás? Kutya testhőjét lehet sima "emberi" lázmérővel mérni?mert akkor megmérném...

2012. nov. 10. 20:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet!

Találtál benne mostanában kullancsot?

2012. nov. 10. 20:19
 2/22 A kérdező kommentje:
Igen találtam...:( én is arra gondoltam,hogy amiatt lehet baj...
2012. nov. 10. 20:21
 3/22 A kérdező kommentje:
közben már megmértem 39,6 a hőmérséklete
2012. nov. 10. 20:21
 4/22 anonim válasza:
100%
Szerintem vidd el állatorvoshoz valószínűleg a kullancstól van de jó ha megnézeted az orvossal.
2012. nov. 10. 20:22
 5/22 anonim válasza:
44%
az normális.
2012. nov. 10. 20:23
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp menjetek dokihoz!
2012. nov. 10. 20:23
 7/22 A kérdező kommentje:
El is akarom vinni orvoshoz feltétlenül...csak abban nem tudok dönteni,hogy most azonnal vigyem,vagy hétfőig várjak...de félek várni
2012. nov. 10. 20:24
 8/22 Karesz6969 ***** válasza:
64%

Lehet hőmérőzni, persze a végbélen keresztül és az átlagos testhőmérséklete magasabb mint nekünk általában 38-39C fok között van. Ez a normális.

Szoktál koplaló napot tartani neki?

Ez azt jelenti, hogy 1-2 hetente (tartástól és munkavégzéstől függ) 1x egy nap csak vizet adsz neki semmi kaja még falatkák sem.

Ez azért jó mert a kutyáknak a méregcsatornájuk rövidsége miatt a telítődés hamarabb bekövetkezik mint pl. az embereknél és annak a kiürülését segíti elő.

Fenti leírásodból nem hiszem, hogy bár mi baja is lenne a kutyusnak.

2012. nov. 10. 20:26
 9/22 A kérdező kommentje:

Tehát,ha jól értem ez a 39,6 normális nála...én először nagyon megijedtem,hogy sok...

Nem szoktam tartani víznapot nála...De tény,hogy nagyon időszakosan eszik...mármint valamikor egy óriási nagy adag kajcsit bevág máskor meg 2 napig alig eszik...csak most ez a bágyadtság aggaszt engem egy kicsit...de lehet túlreagálom...viszont az meg nyugtat,hogy ma is közel 10km-t lesétáltunk...ha annyira nagyon fájna neki valami,akkor nem sétálna ilyen vígan nem???? Akkor szerintetek várjak hétfőig és ha addig se eszik elég ha akkor viszem orvoshoz? Ha esetleg a kullancs miatt van baj,akkor is elég ha hétfőn viszem?

2012. nov. 10. 20:30
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
39,6 sok! Ivaros? Szuka? Ha többet iszik, mint szokott, az egyértelműen gyulladásra utal.
2012. nov. 10. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!