Mikor kell a kutyáknak oltásokat adni?
Fontos megkérdezni, hogy ahonnan hozod, ott kapott-e már oltást. Van ahol adnak (pl. tenyésztők szoktak beadatni, chippeltetni). Ilyenkor el kell kérni az igazolást róla. Egy jó állatorvos tájékoztat arról, hogy mikor kell menned legközelebb.
Van egy hivatalos ajánlás orvosoknak is, oltási sornak hívják:
papírforma szerint: 6-8-10-12 hetes korban kapnak, parvoval kezdenek. Persze lehet 1-2 hetes csúszás, ez nem kőbe vésett. Én kutyám is 7 hetesen kapta a parvot. Mikor elhozod, elvileg kell már legyen egy oltása. Annak az időpontjától számított 2 hét után mehet az első kombinált, aztán arra 2 hétre a 2. kombinált, majd vagy a veszettség, vagy még egy kombinált, ez oltóanyag függő, az orvos megmondja. Legkésőbb a veszettségoltásssal a chipet is megkapja.
Nekem 5500/oltás, de a féreghajtó 3500 volt, paszta kiskutyáknak való.
A chip is 3500. Elvileg a veszettség oltás is olyan 4000 körül mozog, de azt még nem tudom, mert ott még nem tartunk.
Ezen kívül felmerülhet még fülcsepp szükségessége, esetleg egyéb élősködők előfordulhatnak még kiskutyákon, azok kiirtása mind pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!