Mit gondoltok azokról akik verik a kutyájukat?
Ezek nem tartós és jó megoldások.
Ami el lett rontva, az el lett rontva, de azt is látni kell, hogy itt egy nagybetűs JÁTSZMA zajlik a kutya és a gazdák közt, és jelen pillanatban a kutya a főnök. A gazdák kb. tehetetlenek. Ez mindenkinek rossz, mert senkinek nincs a bandából biztonságérzete. A kutya folyamatosan próbálgatja a határokat, holott neki az lenne megnyugtató, ha tudná a falkában elfoglalt helyét, és akkor meg tudna felelni neki. A gazdáknak ugyanez lenne kellemes, hiszen lenne egy kezelhető kutyájuk, aki szereti őket.
A kutyasuli 7 hónapos kortól indul most mondják.
a kutya 5 és fél hónapos. A népszigetibe akarják vinni.
Addig valami köztes megoldás van? Az se jó ha a kutya félelemből engedelmeskedik. Hogy vívják ki a falkavezérséget?
A kutya megy ki utoljára az ajtón, nem eszik míg meg nem kapja a parancsot, hogy ehet stb...
mi az a mód amivel házilag orvosolható, nektek hogy sikerült?
az utolsó hozzászóló jól beszél szerintem.
mennyire hagy nyomot egy kutya személyiségében a megtorlás amúgy?
Na, most leszek megkövezve.
Néha nekem is eljár a kezem. Figyelek rá, hogy ne fájjon neki fizikailag, de lelkileg igen. Nekem hatalmas kutyám van, már felnőtt, mentett. Tehát nem én neveltem fel, 2 éves korában került hozzám. Annyira makacs, és csökönyös, hogy hiába a grabancrángatás, a kiabálás, a megijesztés. Nem vagyok rá büszke, de bevallom. Utána hatalmas lelkiismeret furdalásom van, de csak ez használ.
Régebben bejött az, hogy morogtam rá, hörögtem, és egy üres flakonba követ raktam. Ezt megráztam amikor rossz volt, közben kiabáltam vele, ez akkor még bejött, ma már nem. Talán próbáljátok meg ezt, egy kölyökkutya még biztos félni fog a hangtól. Csak ne túl gyakran használjátok, mert megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!