Melyik kutyát ajánlanátok arra a célra, hogy védjen engem? (Tovább lent! )
Sziasztok!
Arra gondolok, hogyha elmegyek sétálni vele, vagy be akarnak törni a házba, akkor az megvédjen engem, akár az élete árán is! Persze tudom, hogy taníttatással minden kutyát meglehet tanítani, de Én most arra gondolok, hogy melyik az a kutya, ami tanítás nélkül is megvéd a gazdáját, nem pedig elfut, vagy nem támad, mert van ilyen is! Persze ha itt tartunk, akkor melyik az amelyiket a legjobb betanítani!
Tapasztalat: Volt kaukázosim is, az nagyon védett bármi történt, nem csak a "szája" volt nagy, sajnos elhunyt.
Sokan a Komondort ajánlják, mert az a gazdájáért kiáll, és amit a "sajátjának" tekint. Komondor az jó választás lenne??
Előre is köszi a válaszokat!
Nyugodtan válaszd a komondort. Már csak azért is, mert értékes nemzeti kincsünk.:) Sokan írták, én is őket erősítem, nem kell semmiféle tanfolyamra járatni a kutyát. Neki ez benne van az ösztöneiben ősidők óta. Kölyökkorában kell rá odafigyelni(légy következetes, határozott), nehogy a fejedre nőjjön.
Sétálni is elviheted gond nélkül, nem ugrik senkinek, csak ha téged fenyeget valaki. Pl ha morog egy utcasarkon, akkor valószínűleg vár rád ott valaki lesben.
A gyerekeket is szereti, magas a fájdalomküszöbe.:)
Ahogy a többiek is mondták, ha normális tenyésztőtől veszed, nem lesz gond(bár a divatkutyák sokkal jobban belterjesek). A kerítéshez nem megy közel, kaját mástól nem fogad el, a gázspray meg majdhogynem hatástalan a bundája miatt. Ha már a szőrzetnél tartunk, nyáron nyugodtan levághatod neki, télire visszanő.:)
Tökéletesen megfogalmazták a komondoros kollégák.
Nekem a másik szép magyar fajtám van a kuvasz.
Tulajdonságaiban nagyon hasonlóak.Sok és szakszerű
nevelést igényel mindkettő,viszont 1,5-2 éves korukra
a legkitűnőbb őr és védelmező kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!