Melyik kutyát ajánlanátok arra a célra, hogy védjen engem? (Tovább lent! )
Sziasztok!
Arra gondolok, hogyha elmegyek sétálni vele, vagy be akarnak törni a házba, akkor az megvédjen engem, akár az élete árán is! Persze tudom, hogy taníttatással minden kutyát meglehet tanítani, de Én most arra gondolok, hogy melyik az a kutya, ami tanítás nélkül is megvéd a gazdáját, nem pedig elfut, vagy nem támad, mert van ilyen is! Persze ha itt tartunk, akkor melyik az amelyiket a legjobb betanítani!
Tapasztalat: Volt kaukázosim is, az nagyon védett bármi történt, nem csak a "szája" volt nagy, sajnos elhunyt.
Sokan a Komondort ajánlják, mert az a gazdájáért kiáll, és amit a "sajátjának" tekint. Komondor az jó választás lenne??
Előre is köszi a válaszokat!
Tanítás nélkül cseszheted, mert ösztönből nem tudja h hogy kell fogni, stb....
Némelyik kutya ösztönösen véd, de attól h nekiugrik az illetőnek, még nem tuti h siekres is lesz az akciója.
Nem neked kell tanítani, hanem kiképzőnek.
Komondort csak akkor, ha nagy kerted van, agyilag és testileg is képes vagy lefárasztani (ez az összes pársztokutyára érvényes).
Elég nagy a kert, szóval abban nem lenne hiánya. Persze úgy gondoltam, hogy kiképzőnél, nincs is messze.
Sokan ajánlották a Komondort, de amíg nem tették, addig Német juhászon gondolkoztam. De, hogy őszinte legyek tetszik is a Komondor kutya, elég nagy testű és a bundája is szép. Szóval foglalkoznék is vele rendesen, és elvárnám tőle, hogy védjen is.
Kedves 6-os! Nem igaz az, hogy csak parancsra támadnak a képzett kutyák, ugyanis tárgy őrzésére is be lehet őket tanítani. Én ezt mondjuk úgy csinálnám, hogy nem a kertbe hagynám a kutyát, mikor nem vagyok otthon, hanem a házban és hidd el, hogy nem fog gondolkodni, hogy támadjon-e! Persze ehhez akármilyen őrző-védő fajtát is választ az illető, az nagyon fontos, hogy jó tenyésztőtől vegye a kutyát, mert ha vesz egy ideggyenge egyedet, akkor cseszheti. Kedves kérdező! A komondor jó választás, ahogy a német juhászkutya is, csak a megfelelő helyről szerezd be! Nézd meg a szülőket, azt, hogy adott helyzetekben hogy viselkednek, beszélgess a tenyésztővel. Nem muszáj rögtön az első helyen megvenni a kutyát, mert lehet, hogy mondjuk azt fogod látni, hogy hú de szép nagy, de közben meg "agyilag zokni". Egy jó tenyésztő szelektál, nem tartja meg a gyenge egyedeket, ha egy ilyen tenyésztőt kifogsz, akkor nem fogsz csalódni. Persze a védelemre, a "hogyanra" képezni kell a kutyát, bármelyiket is választod.
Egy rottiról is mondjuk azt hiszi mindenki, hogy véd az magától is, de ez nem igaz! Illetve csak akkor igaz, ha a megfelelő tenyésztőtől veszi az ember, mert ha nem, akkor kaphat egy labilis, ideggyenge kutyát, aki lehet, hogy véd, csak éppen mindenkinek nekimegy, vagy épp az ellenkezője. Szóval a lényeg egy jó tenyésztő, erős kötődés feléd a kutya részéről és jó képzés!
Pitbullt, 2 métert ugrik, mint a szöcske, 40 kiló tömör izom és 2 tonnákat vontatnak...
Vagy Labradort, hatalmas izmos mellkasával és az izom "ugrólábaival" valakinek nekirohan és ráugrik, az nem marad talpon, legyen akármilyen izmos. :D Aztán megy a nyakra és kész. Bár a magasabb embereket könnyebben ledönti a lábukról. Hidd el, láttam már ilyet...
komondor erre a célra jó választás lehet, de jól nézd meg honnan veszed! sajnos keresni kell a jó kutyákat...
egyébként pedig a pásztorkutyákat (komondor, kuvasz, kaukázusi és társaik) NEM kell képezni őrző-védő feladatokra!!! szocializálni kell, nevelni kell, engedelmességet, pórázfegyelmet tanítani, és slussz. őrző-védő képzésre ne vidd, egyrészt ha ösztönből jó a kutya, akkor nincs szüksége rá, másrészt a magyar sulisok 99%-a a "németjuhászos" rendszerrel képzi a kutyákat fajtájuktól függetlenül, és csak elrontja a pásztorkutya ösztönös képességeit.
ha nem pásztorkutya mellett döntesz végül, hanem rottweilert, német juhászt, malit vagy hasonló szolgálati kutyát vennél akkor viszont jól írják a többiek, kell a képzés ahhoz, hogy jól működő őrző-védő kutya legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!