Gyepmesteri telepről szeretnék majd kutyust örökbefogadni, ott is olyan jól ismerik a kutyákat, mint a menhelyeken?
A legtöbb helyen ha annyira nem is annyira mint menhelyen, de ismerik a kutyákat.
A legtöbb helyen tudják h melyik tud pórázon közlekedni, melyik jön ki kan meg szuka kutyákkal, melyik problémás, melyik domináns, stb...
Igen, valamennyire ismerik a kutyákat. De túl sok infót szerintem nem fogsz tőlük kapni... Próbálj meg konkrétan gondozótól kérdezni, aki napi szinten kapcsolatban van a kutyákkal, eteti, esetleg sétáltatja őket.
De ami még fontosabb, a kiválasztott kutyust te is látogasd meg többször, vagy legalább tölts el vele 1-2 órát, ha van rá lehetőség, és így te is könnyebben meg tudod ítélni a jellemét. És ne azért válassz ki egyet, mert megsajnálod. Tudom ezt könnyű mondani... önkéntes vagyok egy menhelyen és sajnos többször volt már olyan, hogy csakúgy ráböktek egy kutyára, hogy ő kell, aztán pár hét múlva visszakerült, mert pl. túl visszahúzódó volt, vagy éppen túl aktív. Meg kell őket ismerni, legalább egy kicsit.
Kettes vagyok, Little Red, nálunk a gyepmesteri telep tulajdonképpen a menhellyel együtt van. A menhelyet vezető alapítvány látja el az ebrendészeti feladatokat. Az ebrendészetre bekerült kutyusokat nem altatják, a karantén lejárta után, amint van hely, átkerülnek a menhelyi részre. Úgyhogy itt kicsit másként működnek a dolgok. Bár az tény, hogy látogatni akkor lehet, ha lejárt a karantén és jó esetben akkor már menhelyes a kutyus (ha van hely, mert sajnos sokszor azért nem tudnak kutyát kihozni a menhelyi részre, mert leáll az örökbefogadás és egyszerűen nem tudnák hova tenni...így akár hónapokig marad az ebrendészeten)
A kérdezőnek még annyit szeretnék mondani, hogy legyen erős, ha elmegy a gyepire, sajnos minden kutyát lehetetlen megmenteni... De legalább annak az egynek, akit hazavisz már boldog élete lesz.
Remélem találsz hozzád illő kutyust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!