Miért lett divat a kutyákból bohócot csinálni?
11-12 16:19 Igazad van, valoban nincs kutyam. Ha nem lennenek gyerekeim, akkor nevelöotthonokbol hoznek ki gyerekeket, ill. itt van egy lehetöseg: atmenetileg csaladi hatteret biztositani (csaladi) krizishelyzetböl kivett gyerekeknek, akiknek meg nevelöszülöt/otthont keresnek. Esetleg barmilyen raszorulok gondozasa, apolasa. Mert ezeket fontosabbnak tartom, mint holmifele "kutyakat kitenyeszteni", hogy abban "örömüket leljük" (potszer), divatos szoknyakba öltöztetgessük...stb.
Kerdezö, konkretan a kerdesedre, azert lett divat a kutyakbol bohocot csinalni, mert erre van igeny. Miert van igeny? Eredetileg mas cellal tartott az ember kutyat - manapsag? Potszer. Es van egy gazdasagi agazat, ami ebböl hasznot huz, profitot termel: ö "hajtja a lovat", azaz ujabb es ujabb hülesegeket talal ki kutyaknak (fürdöruci, adventnaptar, körömcipö, kalap) - es vannak a "raszorultak", akik ezt igenylik. Nem am a kutyak, a kutyagazdak! A kutyak "csak" targyak ebben az ertelemben, ahogy a kutyafürdöruci is, hiszen öket erre a celra tenyesztettek ki, ugye?
Pedig feljebb irtam ra peldakat: Van ra eleg lehetöseg, kielni a gondoskodo igenyeinket...
Nem altalanosithatunk, mert biztosan vannak olyanok, akik masert tartanak kutyat (pl menhelyen megsajnal...stb), de van egy ilyen tendencia, es erre vonatkozott a kerdes, erre irom.
15.35 es 55.
Kedves 16:41 es.
Nem pótszernek hanem hobbinak hívják. Esetleg elhivatotság vagy állatszeretet is álhat a divat kutyák mellet is.. Azért mert valaki öltözteti a kutyáját Nem feltétlenül rossz dolog.. Azért mert nem eggyezik az ízlése a többi kutyáséval az nem jelent semmit. Minap láttam egy meztelen kutyát Talpig rózsaszínben egyébként póráznélkül rendesen sétált. A gazdájának ez tetszett ez van.. Nem feltélenül csak az akarhat kutyát akinek nem lehet gyereke.. Nekem a kutyák anyagilag majdnem annyiba vannak mint egy gyerek lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!