Kutyám miért ilyen "önző"?
Figyelt kérdés
2.5 éves keverék kutya, most "tanítottam meg" neki a labda visszahozását. De csak akkor adta oda mikor adtam neki valami "jutalmat" és ha nem nem tette le, hanem a szájában tartotta, illetve elfordította a fejét mikor kiakartam venni belőle. Valahol olvastam, hogy ha a kutya megtanulta nagyából a "trükköt" akkor meglehet probálni, hogy "csak" megdícsérem, megsimogatom. Igen, deám, kb 4x eldobtam neki és kivettem a szájából, és elszaladt a labdával és eldugta valahova... És sehol se találom... Szerintem mérges lett, hogy nem kapott cserébe semmit... És tudja, hogy roszat tett és nem nagyon jön a szemem elé... Mit lehet ilyenkor tenni, mit rontottam el?2009. aug. 13. 22:30
1/6 anonim válasza:
A miénk is ilyen volt (németjuhász). Amikor erre rájöttünk, átfordítottuk a dolgot. Eldobtuk a labdáját, visszahívtuk, és labdahúzást játszottunk. Küzdöttünk mindannyian a labdáért. :D Persze neki nagy gumilabdája volt mindig, ami akármennyire is új volt és kemény, egy hét alatt laposat csinált belőle. Ha megszereztük tőle, akkor újra eldobtuk, és eljátszottuk az egészet újra. Ha "megunta", elszaladt a labdával, mi meg a nyomában, és kergettük. Nagyon élvezte ezt a játékot. :D Nagyon ritkán fordult elő, hogy önként átadta volna a játékát. Pedig egyébként okos volt nagyon, és ezt tudta is magáról! :D
2/6 anonim válasza:
Az én kutyám is nagyon irigy (8hós terrier). A kajával labdával mindennel, amit megszerez! A labdát vagy a játékot akkor dobja a lábam elé, ha nem figyelek rá, de amint nyúlok a játékért azonnal felveszi és világgá szalad. Én sem tudom hol rontottam el....
3/6 anonim válasza:
A kutya nem irigy, ez egyszerűen csak dominancia és nevelés kérdése.
4/6 anonim válasza:
Egyikőtök kutyájánál sem az ember a falkavezér, hanem a kutya. Ezt kell megfordítani. Elvileg. Én most nevelgetem a kiskutyámat, még nagyon pici, de alapvetően a játékot amit eldobunk, (eza kutya természete) a saját zsákmányának tekinti. Ha megszerzi, fut vele nehogy elvegye tőle valaki. A bizalmába kell férkőzni. pl amikor megszerezte a labdát, akkor hívd magadhoz. Ha odahozta, akkor dícsérni mint ahogy csak lehet, kedvesen finoman és halkan beszélj vele. Tudnia kell, hogy bízhat benned, és nem kell neked az ő zsákmánya. Türelem az egész. Aztána mikor nyugodtan rágcsálja a társaságodban a zsákmányát, akkor kérd el tőle, és pár másodperc múlva add neki vissza. Aztán lehet próbálkozni a sűrűbb eldobálással. Csak akkor dicsérni, amikor teljesen végrehajtotta a feladatot. át az elmélet az más mint agyakorlat, de türelem, türelem:)
5/6 anonim válasza:
Az 1. válaszoló vagyok. Nekünk nem sikerült "kinevelni" a kutyából, pedig tudta a helyét a falka ranglétráján. Próbálkoztunk vele, de végül ráhagytuk, nekünk így is jó volt. :D
6/6 anonim válasza:
A te kutyádnál még szükség van a jutalmazásra. Nem jó, ha egyszer csak abbahagyod a jutalmazást, fokozatosan kell. Eleinte mindig adsz, aztán már egyre jobban kell teljesítenie ahhoz, hogy kapjon valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!