Mit gondoltok, az ilyen kutyának a kutyafuttatón a helye?
a kutyafuttató a kutyasétáltatásra kijelölt hely. ha tetszik, ha nem. barátkozásra ott vannak a fórumok, kutyasulik, egyebek.
nem antiszociális kutyáról volt szó, hanem olyanról, amelyik "alapból nem bánt senkit, de nem szeret játszani, és ha más kutya játszani akar vele, akkor támadhat" ez a leírás alapján egy teljesen kézben tartott kutya is lehet, amelyik egyszerűen olyan egyéniség, aki nem barátkozik akárkivel. ha ő nem kezdeményez bajt, akkor senkinek semmi oka rá, hogy kiutasítsa.
még egyszer mondom: el kell kerülni. lehet, hogy a kérdező kutyája tündibündi és sose bánt senkit, de attól még tanítsa meg a behívásra és tartsa tiszteletben azokat, akiknek más egyéniségű a kutyája.
hát itt mindenkinek derogál megtanítani a kutyáját szóra visszajönni?
nekem sosem okozott problémát, hogy elkerüljem a többi kutyát, barátságosat vagy barátságtalant, mert eleve úgy megyek oda másokhoz, hogy a kutyámat magamhoz hívom, és megkérdezem odaengedhetem-e? azt gondoltam ez alapvető, de úgy látom csak egy ember érti a lényeget...
Ez egy érdekes probléma. Jelenleg én is hasonló gondokkal küzdök, de itt én vagyok az antiszociális kutya gazdája. Nappal nem is viszem be a kutyát a futtatóba, pedig szegény kutya nagyon szeretne, ahogy meglátja csak oda menne.
Éjjel szoktunk, hajnali egy környékén már üres a futtató, ekkor szoktam elengedni. Viszont ez tarthatatlan, nem élhetek még 10 évig éjszakai lopakodó életet. Keresem a kiutat, az én kutyámról még azt sem tudom biztosan, hogy nem támadna ha elengedném a többi között, hogy hevesen ugat, az tuti.
Szájkosárral ha beengedném, az szerintetek elfogadható lenne?
nem folyton, csak addig, amíg elmegy melletted... -.-,
és a kutyafuttató sem arra való, hogy szélnek ereszd a kutyádat és órákig trécselj a haverokkal! figyelni kell a kutyádra, és a többi kutyára. sajnos azt látom, hogy nem csupán egyszer-egyszer feltűnő probléma, hanem most már sajnos alapvető viselkedésnek számít, hogy a kutyafuttatón - mivel zárt - a játékos kutyuskák azt csinálnak amit akarnak, mindenféle korlátozás nélkül. pedig ez nem erről szól! ugyan úgy kéne figyelni és szükség esetén visszahívni, helyben marasztalni, fegyelmezni a kutyákat, mint akárhol máshol. minimális odafigyelést igényelne a dolog azon emberek irányába, akik más jellegű kutyákat tartanak, de még ezért is megy a felháborodás.
úgyhogy nem kell a mártír duma, meg a felháborodás, és a vádaskodás, hogy veszélyes, meg támadhat meg antiszociális... kit érdekel? engem akkor érdekel csak, ha odajön az enyémhez és nekimegy. egészen odáig pont nem érdekel, hogy más hogyan rontja el a kutyáját, mert az enyém visszajön és elkerüli az ilyeneket. még mindig azt tudom levonni egyedüli konzekvenciaként, hogy vagy nem tudjátok, vagy nem akarjátok behívhatóvá nevelni a kutyáitokat.
önzőség volna az, hogy használhasson egy közterületet? ugyan már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!