Németjuhász lakásban tartásáról mit gondoltok?
kedves ketteske.
Kertes házban lakom DE..
A te elméleted alapján magyarázd meg nekem légyszíves hogy a kutyám ha nyitva van a ház ajtaja akkor mért van inkább bent mint kint? hogy ha olyan hihetetlenül rosszul érzi magát bent ? És a napi két óra séta az mért olyan lehetetlen a kutya egész élete alatt ? persze van hogy egynap csak 20perc mert valami nagyon közbejön de én úgy hogy kertesben lakom a kutyám 2szer sétál naponta.. és meg van így is a napi 2óra..
A kutya nem érzi semmivel jobban magát a kertben mint a lakásban.. annyi a különbség hogy a kert egy qrva nagy kennel...
Pontosan ahogy az utolsó mondja. Nekem nem nj-m van,de még anno a kau-roti keverékem is döglött egész nap a lábamnál,minthogy egyedül rohangásszon kint a kertben. Magától nem fogja egy kutya sem lefárasztani magát,hiába a kert.
A 2 óra naponta meg egy vicc idő,ha leosztod mondjuk 4 alkalomra . Mondjuk a nj nek kéne egy hosszabb ntanítás-játék-futtatás séta is mondjuk este.
Igazad van, előző. Naponta eljárok egy utcában: egyik oldalon egy b.ott nagy kert, egy kiskutya egy kb másfél méteres kötélen odakötve valami cölöphöz. Keleti oldalon van, mikor jön fel a nap, délelőttönként már éget néha, a kutya még csak el sem tud bújni valami árnyas helyre. Kertes házban van, de abból mit sem élvez.
A másik oldalon meghalt a mama, de a kutyája ott maradt. Annak van tágas helye, de én mindig a telekhatár melletti sarokban látom. Vár valakit? Szoktam látni, hogy hetente párszor kocsival jön valaki, gondolom, kaját hoznak neki, de ez a kutya is cserélne egy jó kis társasházi lehetőségre.
A hozzászólóknak van lehetőségük, hogy elmondják, ők mit gondolnak a kérdésről, de aki a másikat lehülyézi, annak a szavára alapból nem adok. Nem korrekt, nem megbízható ember.
7 olyan embert ismerek (ebből 1 állatorvos) aki nagytestű kutyát tart panelban ezeket a fajtákat : 2 német juhászos,vizsla,pointer,roti,weimari vizsla,arany retriver
mindegyikkel sokat foglalkoznak,sokat sétálnak és a kutyák boldogok és egészségesek!!
amúgy meg sokkal jobb a gazda-kutya kapcsolat,ha a kutya a gazdival lehet!!!
szóval kérdező nyugodtan lehet lakásban német juhászt tartani csak biztosítani kell neki az elegendő mozgást!!
szóval jól gondold meg,hogy lesz-e napi több órád arra,hogy a kutyát jól lefáraszd!!
mert ismertem olyan embert is aki menhelyről fogadott be egy kölyök kutyát és hát jó nagyra nőtt, kb a kutya 1 éves koráig bírta azt,hogy reggel 1 óra séta délután 30 perc és este 2 óra intenzív mozgást biztosít a kutyának,ahogy kevesed a séták idejének a száma a kutya úgy kezdte romba dönteni a házat mert unatkozott,végül egyik kertes házi barátjuknak adták a kutyát, kinti-benti kutya lett és naponta 2 órára elviszik jól megfuttatni..szóval tényleg jól át kell gondolni!! nem el rettenteni akarlak,csak gondoltam leírom,mert lehet,hogy egy darabig betartod a dolgokat aztán vagy megunod vagy időd nem engedi..
ha teljesen átgondoltad azt,hogy 10-15 évig betartasz mindet akkor nyugodtan választhatod ezt a fajtát! :)
amúgy talán még az is sokat segít,hogy az alomból egy nyugodtabb kutyát választasz vagy megkérdezed a tenysztőt melyik nyugodt,mert annak valószinűleg kevesebb mozgás kell,mint egy hiperaktív kutyának :)
Lehet lakásban tartani, ha naponta van időd lefárasztani fizikailag és szellemileg is.
Az én német juhászom 25 évvel ezelőtt 6 hetesen került hozzánk panelba. 14 évig élt.
Naponta min.3 alkalommal sétált. (kb1-1,5 órát alkalmanként.)
Hétvégenként és nyáron a telkünkön voltunk vele (300 négyszögöles kertben). És még a kerti időszaka alatt is igényelte a napi sétát, mert kert tiszta volt.
A hosszú kerti tartózkodások után, amikor visszavittük a panelba, hatalmasakat aludt. Sok mindenre megtanítottuk kutyaiskola nélkül is.
És nyugodtan le lehet "hülyézni", de szerintem jól érezte magát velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!