Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat az ugatásról?
enyém is éjjel nappal ugat 6-7 hónapos.. ez van.. néha már apa is ideges :D
a kutyák ugatnak..
nem nyávoghatnak! :)
Idézem egy állatorvos sorait:
"Az ugatás a kutyusok természetes viselkedési formájához tartozik ezért nehéz lesz leszoktatni róla. Az egész folyamat arról szól, hogy mikor ugat a kutyus rászólnak. Ehhez a folyamathoz türelem és idő kell. Legjobb lenne, ha akkor kezdenék a tanítást mikor kicsit több időt tudnak a kutyussal tölteni.
A leszoktatáshoz végezhetnek gyakorlatokat is. Például kimennek a lépcsőházba, mintha elindulnának otthonról és őt becsukják. Várnak a lépcsőházban és akkor mennek be mikor abbahagyja az ugatást. Minél hamarabb hagyja abba annál hamarabb mehetnek vissza hozzá és remélhetőleg a kutyus is észreveszi, hogyha csendben van akkor hamarabb kapja vissza a gazdikat.
Ezek mellett azonban nagyon javasolnám önöknek a kutyaiskolát, hiszen az ehhez hasonló engedelmességi gyakorlatokat ott tudják igazán megtanulni és gyakorolni."
És létezik ugatásgátló nyakörv is.
Én is hasonlóval küzdök, de nekem csak akkor csinálja amikor egyedül van és mi haza érkezünk. A fenti módszert márt többször próbáltam, de eddig még egyszer sem volt türelmem kivárni a kapuban a csendet. Kb. negyed óra után feladom, nem szeretném ha a szomszédok kijönnének reklamálni. De egyszer viszek ki széket és kivárom :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!