Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 5 hónaposan már tüzelhet a kutya?

5 hónaposan már tüzelhet a kutya?

Figyelt kérdés

van két kutyám, egyik sincs ivartalanítva, és nem is lesz. egy kan és egy szuka.

Kb 30 prce, kimentem hozzájuk, és egy pár vércseppet találtam.

Első gondolatom az volt, hogy a szuka kezdett el tüzelni, bár, én még fiatalnak gondolom hozzá.

Megnéztem mind a kettőt, hogy nem-e véreznek valahol, de egyiken sincs sehol semmi, se tappancs, se farok, se nemiszerveknél, az orruk, vagy a szájuk, semmi, még csak száradt vér sincs a kutyákon. Ha a szuka tüzelne, akkor légyszi mihamarabb válaszoljatok, mert úgy már nem is engedem össze őket most legalább két hétig, csak felügyelet mellet, mert kölyköket amúgy se akarok, főleg nem azt, hogy a kölyökkutyámnak ezek kelljen átmennie, de viszont az ivartalanítás ellen vagyok, úgyhogy nálam szóba se jöhet ez, soha nem volt kölyök, pedig a kan évekig volt együtt egy szukával, csak rájuk is mindig figyelve volt, most az bizonytalanít el, hogy tüzelhet-e egy 5 hónapos kutya, mert ha még nem akkor telefonálok az állatorvosnak, mert a vérzés azért nem játék.

2012. nov. 10. 20:49
 1/10 Hovarju ***** válasza:
Szerintem simán előfordulhat, hogy tüzel. Főleg ha kistestű.
2012. nov. 10. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:
előfordulhat. De a 9-14. nap között termékeny a szuka általában bár nekem olyanom is van itthon aki a 18. napon... szóval ha tüzel ekkor 21 napig elzárás.
2012. nov. 10. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem még korai, bár a kisebbek korábban érhetnek mint a nagyobbak.

Hogy nem akarod ivartalanítani, azt teljesen megértem, én sem tenném, de ahogy te is írtad ha oda figyel rá az ember és kontroll alatt vannak együtt, akkor "baj" nem lehet.

Szerintem első tüzelésnél nem igazán fogamzóképesek még, de nyilván ha elkezdi, akkor azt biztosan észre lehet venni mindkét kutyán.

Ha sötét színű vér csepegése is megszűnik, akkor már tényleg külön kell őket tartani, előtte a szuka amúgy sem hagyná magát.

2012. nov. 10. 21:03
 4/10 A kérdező kommentje:

közepes méretű.

De néztem neki a péra(?) (nem vagyok benne biztos, hogy így hívják) szóval a körül, és semmi vér nincsen sehol, végig is húztam ott az ujjam, és nem véres, leültettem, utánna sem lett véres, de sehol nincsen rajtuk vér:S

Az előbb azt is megnéztem, hogy nem-e kaptak el valamit, de nem találtam semmit, meg azt hallottam volna.

Most bezártam ide a házba, megfigyelés alatt van, de nm vagyok most semmiben biztos.

Szerintetek, ha mégse tüzel, akkor mégis honnan jöhetett a vér? bár, inkább remélem, hogy tüzel, minthogy valami sérülés legyen.

2012. nov. 10. 21:05
 5/10 A kérdező kommentje:
amúgy köszi a válaszokat
2012. nov. 10. 21:06
 6/10 A kérdező kommentje:
és aki tud még segíteni az írjon nyugoddtan
2012. nov. 10. 21:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen tüzelhet, az enyémnek korai előtüzelése volt, pont mikor ivartalanítani vittem, akkor derült ki. Úgyhogy ha tényleg nem is fogod ivartalanítani, akkor ha előbb nem, hát majd a szülésnél rájössz, hogy tényleg tüzelt.
2012. nov. 10. 21:09
 8/10 anonim ***** válasza:
44%

Igen, tüzelhet.

Az én kutyám is olyan 6 hónaposan tüzelt először. Aztán még 2x, és álvemhes lett a 3. után. Mire nagy nehezen elmúlt minden tünet, végre el tudtam vinni ivartalaníttatni. A műtét után a doki mondta, hogy kezdődő méhgyulladása volt...

Igen, ez egy természetellenes dolog, de ha Neked azt mondaná a doki, hogy vegyük ki a manduládat, mert kb. 90% az esélye, hogy életed során legalább 1x nagyon komoly bajod lesz miatta, és esélyes, hogy bele is halsz, nem tudom, hogy hogy döntenél. Ez kb. ugyanaz. A kutyának tökmindegy, hogy van e ivarszerve, vagy sincs, ez náluk nem egy tudatos dolog. De ahogy gondolod.

2012. nov. 10. 21:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Zárd el a kutyát, és lehetőleg figyelgesd, nem nyalogatja-e magát. Aztán kb. 1 óra múlva nézz alá, akár egy fehér papirzsepivel, és műanyag fültisztitóval szoktam . ha nem pisilt, és nem nyalogatta magát, akkor elvileg a zsebkendő véres lesz.

nem kell megmagyaráznod miért nem ivartalanittatod. én sem tenném. Minek műttetni ha egészséges.

2012. nov. 10. 22:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen tüzelhet. Főleg ha kisebb testű. Nem vérzik folyamatosan a kutya ilyenkor, főleg az elején, úgyhogy teljesen lehetséges, hogy nem találsz vért, és mégis.
2012. nov. 10. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!