Hogyan szoktassam ki az ágyamból?
Figyelt kérdés
5 hónapos a kutyám. Van egy fekhelye, fressnapf-ban vettem neki. Kényelmesen tudna rajta feküdni, nyújtózkodni. Közvetlen az ágynál van a fekhely, lát minket. Este úgy fekszünk le, hogy mindenki a helyén van, én is és a kutya is. De éjszaka mindig arra kelek, hogy vagy oldalba rúg, vagy csak nekem dől. Most éjjel arra keltem, hogy szájba rúgott...rosszat álmodott, jártak a lábai, és bumm. Adnátok tanácsot? Falkavezérséggel lehet probléma? Rendszeresen van sétáltatva, tanulunk, játszunk minden nap.2012. nov. 9. 12:19
1/11 anonim válasza:
Az ágyból nem kiszoktatni kell, hanem egy olyan szabályt felállítani, hogy nem jöhet fel (különben repül még a szobából is).
3/11 anonim válasza:
az én kutyám is ha néha gondol egyet feljön hozzánk az ágyba, pedig van két fotelje is...tartósan nem szokott ott maradni...igazából engem nem zavar, még örülök is neki. de úgy vettem észre, hogy sokáig nem szeret az ágyban feküdni, mert nem tud kényelmesen aludni.
4/11 A kérdező kommentje:
Nem, nem mehet fel az ágyra. Ezért is van az, hogy este megvárja míg elalszom, és csak utána mászik fel. Napközben, míg dolgozom, a kertben van, ha hazajövök, akkor jöhet be. De semmi hajlandóságot nem látok nála, hogy felmenne az ágyra. Tudja, hogy nem szabad.
2012. nov. 9. 12:38
5/11 anonim válasza:
Nem tudja, hogy nem mehet fel, hiszen felmegy.
Mit szoktál csinálni, amikor erre ébredsz, hogy fent van?
6/11 anonim válasza:
HA legközelebb ezt teszi, zárd ki a szobából. Felkelsz, rossz kutya, kiteszed a szobából. Kész. Másnap megint bent aludhat, megint felmegy, megint kizárod. Szerintem egy hét alatt megtanulja.
7/11 anonim válasza:
Felmegy ledobod, felmegy ledobod.. Ha arraébredsz hogy fent van ledobod. Ha semilyen körülmények között nem mehet fel és még egyszer sem hagytad hogy fent legye akkor a falkavezérséggel van probléma.. Annyi hogy amint felmegy lelököd az ágyról, nem játékosan hanem határozottan mint ha belekakilt volna az ágyba.. Hidd el megunja egyszer.
Bnőm apjának a kutyája nálunk volt most egy hétig 2nap után rájött hogy itt mások a szabályok.
8/11 anonim válasza:
jah igen lemaradt a kutyáknál a legfontosabb a következetesség egyszer engedsz neki akkor már kételkedni fog abban hogy tilos e csinálnia az adott dolgot.
9/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy egy szobás lakásban vagyok jelenleg, és kizárni csak a kertbe tudom büntetésképp. Amúgy, amikor feljön az ágyra, rögtön lezavarom. Soha nem is jöhetett fel. Velem van a baj, valamit nem csinálok jól.
2012. nov. 9. 13:16
10/11 anonim válasza:
Nem vagy elég hiteles, amikor lezavarod vagy nem jól időzítve zavarod le. Elég egyszerűen működik amúgy a kutya. Ha tudja, hogy nem szabad, akkor nem csinálja. Ha csinálja, akkor olyan megerősítéseket kapott, ami számára azt jelentette, hogy szabad. Megerősítés az is, hogy felugrik melléd te meg nem szólsz rá abban a pillanatban, hiszen alszol. Nem érte kellemetlen hatás, sőt egész jó neki hogy ott lehet, tehát szerinte szabad. Aztán fél perc múlva amikor felébredsz és lezavarod, akkor azt már nem tudja, hogy ez azért van mert feljött, ő max. azt tudja leszűrni a dologból, hogy "ha az ágyon vagyok és a gazdi felébred akkor menekülnöm kell különben örjöngeni kezd".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!