Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jól végzik még a munkájukat a...

Jól végzik még a munkájukat a Kuvaszok és Komondorok? Elég bátrak a harpáshoz?

Figyelt kérdés

Találtam egy oldalt ahol egy fickó kimegy aházakhoz és felméri a pásztrokutyákat,hogy védik-e a portát.

meg máshol olvastam is erről.

És...sajnos a 2 hazi fajtánk java része elvérzett.

:-( szomrú ,de csak kevés találtatott alkalmasnka a kevés próbára tett közül.

Értem,hogy megáváltozott a világ,de ha már őrzés volt a feladatuk nem lenne jobb ha töb olyan kutya lenne amelyik alkalmas is rá.

Úgy értem-laikusként-,hogy miért nem tenyésztik olyan iráynba őket? Vérfissítés ?

Nehogy már csk olyan simogatnivaló kiállítási kedvencek legyenek a jővő Komondorai és Kuvaszai !

Vagy azért még elég kemények ?

Tudja valaki,hogy hol találom az említett oldalt amin a videók megtekinthetők ?

2012. nov. 8. 21:12
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
A komondor az egyik legnagyszerűbb ház / porta őrző. Saját maga ítéli meg a helyzetet. Megfontoltabb, szóval sokkal kisebb az esély arra, hogy leszúrják, vagy valami ütő-vágó fegyverrel hatástalanítsák. Addig nem harap, ameddig nem érzi szükségesnek. Általában fogásba tartja az embert, ameddig a gazdája oda nem ér. Hiába, a komondor ezzel a megfontoltságával, illetve a termetével az összes nagy házőrző kutyánál többet ér, azok csak vakmerően letámadják az illetőt, így könnyebb leszúrni.
2013. szept. 3. 15:19
 22/22 Rába Boróka válasza:
igen tapasztalatból mondom harapnak
2014. aug. 13. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!