Miért nem lesz szobatiszta a kutyám? Miért viselkedik így?
Pár napja hoztam el egy shih-tzu kiskutyust, most 2hónapos, tudom, hogy nem megy egyik pillanatról a másikra... Pelenkára vagy alomra szeretném rászoktatni (egyenlőre még csak a pelust próbálom) azt tanácsolták saját tapasztalatból, hogy ha bepisil ittasam fel a pisit a pelussal és utánna oda megy majd mert érzi a szagot. Na ő nem... a lakásba már több helyre is pisilt, de mindig máshova, gondosan feltakarítottam utánna. Azt vettem észre, hogyha velünk van egy helységben akkor nem pisil és kakil, hanem kiszalad, hogy ne lássuk. Ha rajtakapom, hogy épp pisilne, de még nem pisilt felemelem és rárakom a pelusra de akkor már nem pisil... kis idő múlva újra kiszalad és megint próbálkozik. Volt, hogy pisilni akart gyorsan felemeltem és rátettem de nem pisilt, vártam egy kicsit, utánna az ágyon volt több órán keresztül ott se pisilt, csak mikor letettem... Miért csinálja ezt? Nekem olyan mintha tudná, hogy mikor nem szabad csak még azt nem hogy mikor szabad. Hogy tudnám ezt megoldani? Saját tapasztalat? Alom vagy pelus? Ja és reggel este ki is szoktam vinni, van mikor ott is elintézi, de mindig!
Előre is köszönöm!
Se alom, se pelenka!!!
Kiskutya olyan felelősség, mint egy kisbaba. Befogadtad, tehát vállaltad, hogy 2-3 óránként (néha gyakrabban) leviszed pisilni-kakálni.
Én anno éjjel is felkeltem többször a kutyánkhoz, nem i volt sok baleset szerencsére, bár mi 3 hónaposan hoztuk haza.
2 hónaposan még nagyon fiatal, adj neki időt és nagyon kérlek, felejtsd el a pelenkát/almot!
1: a pelust oda tedd, ahova nagyon szeret pisilni, minden kutyánál van 1-2 ilyen hely.
2: túl fiatal ahhoz, h sokat menjen a pelushoz, így több helyiségbe is helyezz el pelust.
3: soha, SOHA ne büntesd. Egyszer rá fog menni a pelusra és akkor kell dícsérni. Az alapján amit mondasz FÉL, TŐLED. Gondolom leszidtad, nem mer a jelenlétedben pisilni. Sehova. Plusz: nem lesz 2 nap alatt szobatiszta, se úgy h csak pelusra megy, se úgy h kint pisil. LEGALÁBB FÉL ÉV. Úh vértezd fel magad. És ne szidd a kutyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!