Miért fél a kutyám a víztől? Ha meg akarom fürdetni agyon kaparja a kezem, annyira próbál menekülni, sőt ha én fürdöm, addig ugat, míg ki nem szállok a kádból. Mit tehetnék vele?
Én ezt a fajta félelmet úgy oldottam meg, hogy a város szélén van egy alig 20cm mély patak, én oda sétáltam, a kutyám nem jött utánam, aztán közelebb mentem, és behúztam a vízbe, aminek ugyan egy pillanatig nem örült, de utána meg alig akart kijönni, amikor megláttam, milyen nagy móka is a tocsogás, meg az ilyesmi...
Azóta együtt is úszunk.
nagyon nyugodt legyél !
símán vezesd a víz széléhez ,és semmi cicó, vidd be egy kicsit, aztán hozd ki ,dícsérd jutalmazd, de a félelmére NE REAGÁLJ .
ha ,megnyugodott, megint vidd bele, a körmeire figyelj,karmolhat !
egy színes labda is segíthet , vagy a kedvenc játék.
aztán ,vidd be magaddal,hogy úsznia keljen kifelé !ne nyugtasd, tégy úgy mintha normális séta lenne !ne parázz,ne féltsd.
minden kutyám úszik velem !
tedd játékká számára !
a félelem természetes védekező ösztön .
ismertesd meg vele, legyél nyugodt, és határozott,ebből a kutyád tudni fogja ,hogy nem kell félnie !
vidd be a vízbe, ne gondolkodj-cselekedj .
a hétvége jó alkalom, nem hetek, hanem 1-2 óra alatt megismeri,megszereti !
minnél többször viszed vízbe ,és mindíg nyugodtan viselkedsz, sokszor megdícséred, így kialakul benne a pozitív megerősités !
csak nyugodtan de , határozottan !
ne kérd , tedd !
te vagy a gazdi, aki MEGENGEDI NEKI ,HOGY FÜRÖDJÖN .
nem a kutya dönti el, hogy fél -e ,vagy hogy megteszi-e !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!