Lehet fürdetni? Hajszárítozzam meg?
samponnal ha nem muszáj, még ne fürdesd, kiszáríthatja a bőrét...
az élősködők elleni samponok pedig semmit nem érnek - tapasztalat.
másnap ugyanannyi bolha és egyéb lesz benne, az ugyanis csak az aktuális élősködőket tüneti el többé-kevésbé.
vegyél spot on-t, én a frontline-t ajánlom.
egyébként ha valami bogáncs szerű ment a szőrébe, azt inkább fésűvel szedd ki, a fürdetés arra nem sokat használ szerintem.
(mondjuk én kézzel szoktam kiszedegetni a kutyáimból, szerintem az a legjobb módszer.)
Élősködők ellen a sampon semmit nem ér.
De a fürdetés sem a bogáncsok ellen, azt vagy ki kell fésülni, vagy vágd ki.
Egyébként semmi baja nem lenne, ha meg is fürdetnéd. Barátnőm golden retrievere télen a kemény mínuszokban is bele szokott gázolni a jeges patakba...
Jesszus. Micsoda pánik urakodik itt egyes válaszoknál. :-)))
Nyugodtan megfürdetheted. Az én kölyökkutyám anno minden másnap belehempergett ürülékbe és folyton fürdetni kellett. Télen. Jó alaposan meg kell szárítani. És az egy hülyeség, hogy félnek a hajszárítótól. Ha valamihez hozzászoktatod a kutyát, soha nem fog már tőle félni. Az én kiskutyám egyenesen imádja a hajszárítót, azért nem tudom rendesen szárítani, mert játszik vele, és a kifújódó meleg levegővel. :-)
Kutyasampont Fressnapfban érdemes szerintem venni, ott jó márkák vannak, de nem méregdrága. Csak BOBY sampont ne használj, az egy sz*ar. A Fressnapfban nagyon segítőkészek az eladók, kérd ki a véleményüket.
Igen nagyon tudnak aggódni a válaszolok. :D
Szerintem is hozzá kell szoktatni, főleg még kisebb korában.
Én Dr. Stefan Borg Flea dog sampont vettem :D Elvileg jó.
Nem adok gazdihoz úgy kiskutyát, hogy ne fürdetném meg az elmenetel előtt.
És ha jönnek látogatni, akkor is 5-6 hetesen meg szoktam fürdetni, nem már a hótmocskos kinn hempergő bébit lássák. Semmi bajuk nem lesz tőle. A sampontól sem. Fel kell higítani vízben és úgy használni.
Az én gyerekkoromban még élt az a hiedelem, hogy nem szabad heti 1-nél többször hajat mosni, mert az milyen káros. Én meg utáltam, ha zsíros a hajam. Nagymamám sikítófrászt kapott, hogy ki fog hullani a hajam. Köszöni, megért 50 évet és minden fodrász megjegyzi, hogy rengeteg hajam van.
A kutyáknál is el fog múlni ez a hiedelem.
A hajszárítónak a nagy hangjától szoktak félni. Én először mindig megmutatom nekik, mielőtt fújni kezdem őket vele. És egy műcsonti is hasznos lehet a szárításkor. Örömmel tűrik, ha közben ilyen finomságot kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!