Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet fürdetni? Hajszárítozzam...

Lehet fürdetni? Hajszárítozzam meg?

Figyelt kérdés
Ma ugye eléggé lehűlt a levegő. Mégis arra gondoltam megfürdetem idebenn a fürdőkádunkban a 13 hetes golden retriever kiskutyusom. Tegnapelőtt összeszedte azt a ruhába/szőrbe ragadó gazt (eléggé sokat), bár nem tudom az kijönne-e. Illetve vettem neki élősködők elleni gyógynövényes sampont.
2011. szept. 15. 10:38
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

samponnal ha nem muszáj, még ne fürdesd, kiszáríthatja a bőrét...

az élősködők elleni samponok pedig semmit nem érnek - tapasztalat.

másnap ugyanannyi bolha és egyéb lesz benne, az ugyanis csak az aktuális élősködőket tüneti el többé-kevésbé.

vegyél spot on-t, én a frontline-t ajánlom.

egyébként ha valami bogáncs szerű ment a szőrébe, azt inkább fésűvel szedd ki, a fürdetés arra nem sokat használ szerintem.

(mondjuk én kézzel szoktam kiszedegetni a kutyáimból, szerintem az a legjobb módszer.)

2011. szept. 15. 10:42
 2/10 anonim ***** válasza:
28%
13 hetes kutyát isten őrizz,hogy megfürdesd!! Ha koszosnak találod akkor egy kis vizes ronggyal töröld át a kis testét,de nem fürdesd meg,mert megfázik,és komolyabb baja is lehet..A hajszárító sem jó megoldás,mert félnek tőle..
2011. szept. 15. 10:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Anno mikor elhoztuk, megkérdeztem, hogy megfürdethetem-e, írták sokan , hogy persze és ajánlottak ilyen meg olyan sampont ... valaki írta, hogy ő 6 hetesen is fürdette. Akkor 8 hetes körül volt...gondoltam várok még azért vele. Most nagyon nem nevezhető kiskutyának :D nagy testű kutya és 13 hetes elmúlt. Nem értem mi a probléma...
2011. szept. 15. 10:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Élősködők ellen a sampon semmit nem ér.

De a fürdetés sem a bogáncsok ellen, azt vagy ki kell fésülni, vagy vágd ki.

Egyébként semmi baja nem lenne, ha meg is fürdetnéd. Barátnőm golden retrievere télen a kemény mínuszokban is bele szokott gázolni a jeges patakba...

2011. szept. 15. 10:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen ők vízi kutyák :D A bogáncsok vagy jancsikák nem tudom mi a neve, nagy részét kivettem kézzel, de néhol csomós marad a szőre, ezért gondoltam. Meg mindenképpen meg akartam fürdetni még kisebb korában, hogy szokja...
2011. szept. 15. 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz a fűrdéstől sztem semmi baja,nem fog megfázni!Esetleg hajszárító helyett használj valami használaton kivüli törölközőt és azzal töröld át egy kicsit;)
2011. szept. 15. 10:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus. Micsoda pánik urakodik itt egyes válaszoknál. :-)))

Nyugodtan megfürdetheted. Az én kölyökkutyám anno minden másnap belehempergett ürülékbe és folyton fürdetni kellett. Télen. Jó alaposan meg kell szárítani. És az egy hülyeség, hogy félnek a hajszárítótól. Ha valamihez hozzászoktatod a kutyát, soha nem fog már tőle félni. Az én kiskutyám egyenesen imádja a hajszárítót, azért nem tudom rendesen szárítani, mert játszik vele, és a kifújódó meleg levegővel. :-)

Kutyasampont Fressnapfban érdemes szerintem venni, ott jó márkák vannak, de nem méregdrága. Csak BOBY sampont ne használj, az egy sz*ar. A Fressnapfban nagyon segítőkészek az eladók, kérd ki a véleményüket.

2011. szept. 15. 12:04
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen nagyon tudnak aggódni a válaszolok. :D

Szerintem is hozzá kell szoktatni, főleg még kisebb korában.

Én Dr. Stefan Borg Flea dog sampont vettem :D Elvileg jó.

2011. szept. 15. 12:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Fressnapfet nem ajánlom, ott minden baromi drága.
2011. szept. 15. 14:41
 10/10 Akiteki ***** válasza:

Nem adok gazdihoz úgy kiskutyát, hogy ne fürdetném meg az elmenetel előtt.

És ha jönnek látogatni, akkor is 5-6 hetesen meg szoktam fürdetni, nem már a hótmocskos kinn hempergő bébit lássák. Semmi bajuk nem lesz tőle. A sampontól sem. Fel kell higítani vízben és úgy használni.

Az én gyerekkoromban még élt az a hiedelem, hogy nem szabad heti 1-nél többször hajat mosni, mert az milyen káros. Én meg utáltam, ha zsíros a hajam. Nagymamám sikítófrászt kapott, hogy ki fog hullani a hajam. Köszöni, megért 50 évet és minden fodrász megjegyzi, hogy rengeteg hajam van.

A kutyáknál is el fog múlni ez a hiedelem.

A hajszárítónak a nagy hangjától szoktak félni. Én először mindig megmutatom nekik, mielőtt fújni kezdem őket vele. És egy műcsonti is hasznos lehet a szárításkor. Örömmel tűrik, ha közben ilyen finomságot kapnak.

2011. szept. 16. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!