Létezik olyan, hogy valaki ennyire szerencsétlen legyen kutyázás terén? Érdemes egyáltalán a jövőben új kutyában gondolkodnom?
5 éve vagyok kutyatartó és eléggé komolyan gondoltam mikor hazahoztam az első kutyusomat (szaporítótól, mivel akkor nem jártam annyira utána) sajnos egy évesen kiderült, hogy a kutyus csípődiszpláziában szenved, azonfelül pajzsmirigy problémái és emésztési gondjai vannak. Szerencsére ennek ellenére boldog és kiegyensúlyozott kutya, fő-fő feladata a családi kedvenc lett... lemondtam a vadászatról vele a problémái miatt (Labrador amúgy). Mikor 3 éves elmúlt akkor döntöttem úgy, hogy hazahozok egy új kutyust, mivel rettentően szerettem volna aktív kutyás életet élni, sportolni miegyéb. Feliratkoztam egy alomra (ez már tenyésztotol) a szuka üres maradt, feliratkoztam egy másikra nem lett elég kölyök (4. voltam és csak 3 kiskutya lett). Eztán végülis kerestem egy almot ami már megszületett és még volt szabad kiskutya. Rá is leltem, hát hazahoztam 8 hetes korában, 1 hónap múlva azonban elpusztult kullancsáltal okozott fertőzésben... Ekkor bennem volt, hogy több kutyám nekem nem lesz már... De kiderült, hogy az elpusztult kiskutyám alomtestvére újra gazdikeresővé vált, így hát 6 hónapos korában hozzám került. Eléggé ideggyengén és labilisan került hozzám. 3 hónap kemény munkával helyrehoztam valamelyest a lelkét és szépen dolgozott és játszott. Elkezdtem vele kutyasuliba is járni, 2 alkalom után viszont abba kellett hagynunk mert lesántult a mellső lábára.
3 hétén át nem javult semmit, és kiderült OCD-je van a kutyámnak( ami nem szurheto betegség), amely műtéttel rendbe tehető de a komolyabb terheléssel járó dolgokat mellőzni kell vele élete végéig.
Tehát eddig minden kutyával kapcsolatos dologban pechem volt amint látni lehet. Teljesen összevagyok törve, nem tudom merjek-e valaha újabb kutyát magamhoz venni. Félek szerencsétlenséget hozok rá.
Szia!
Ez nem véletlen, ez azt mutatja, hogy a labradorok genetikai állománya meggyengült, volt egy idő mikor nagyon felkapott kutya lett, ekkor sikerült az embereknek túltenyészteni ezt a fajtát.
Vagy keress olyat akinek sportkutyái vannak és azzal foglalkozik, hogy minél jobb sportkutyák legyenek, vagy válassz egy másik fajtát.
Nagyon szívesen segítek, bármelyik megoldást is választod!
Nem semmi múlt 5év alatt, sikerült belenyúlnod.
Milyen sportot szeretnél űzni? Magyar fajtával nem próbálkoztál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!