Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? Mindenki oda...

Mit csináljak? Mindenki oda engedi a kutyáját az enyémhez, de az enyém nem akar barátkozni, rehabilitálnám, de így nem lehet!?

Figyelt kérdés

Van egy bichonom akit fiatal korában nagyon sokszor megtámadtak (kis és nagytestű kutyák is) így félelmi agressziója lett,én nap mint szigorúan betartok mindent a sétával kapcsolatban, amit olvastam,de egyszerűen alig jutok egyről a kettőre,mert mindenki azt hiszi,hogy barátkozni akar a kutyám,pedig nem!! és persze flexivel engedik oda, és amikor a kutyám oda kap ,mert a másik túl közel jött akkor én vagyok a hülye,hogy egy vadállattal rohangálok (mellesleg rövid pórázon van mindig és kistestű)

ha egy kutya 1 méternél közelebb jön akkor szokott már vicsorítani,és mivel a flexivel a másik gazda nem tudja megállítani a kutyáját olyan gyorsan ott teremnek azok a kutyák,hogy időm sincs szólni,hogy ne engedjék oda..jövő nyáron elviszem kutyasuliba a kutyámat,mert itthon hiába próbálok haladni,nem sikerül..

Én lennék a hibás így ,hogy a kutyám oda kap?? egyáltalán mit tehetnék?? késő mire szólnák a kedves gazdinak,mert a kutyák mindig vagy 10 m-el előrébb járnak mint a gazdák..

2012. nov. 2. 15:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
ugyanezzel küzdök, és a 7-esnek mondanám, hogy a kutyám megadta magát nem egyszer, sőt még kölyök korában is mindig megadta magát és a másik (nagyobb) kutya továbbra is tépte, harapta. sajnos szocializálatlan kutya nem ismeri a megadás jelét sem, vagy nem érdekli. ez sokat tud rontani a helyzeten, hiszen a kutyámban kialakult az, hogy inkább morog, kitámad, hátha akkor elijeszti a másikat. több oldalról kell kezelni a problémát. az jó jel, ha egy kutyát már elfogadott. próbálj vele együtt lenni, amikor másik kutyákkal találkoztok, persze ha a haver kutya jó példát tud mutatni. nyugodt, szelíd kutyával próbáljatok ismerkedni, az agresszivitást ne jutalmazd, inkább csak kerülgessétek egymást eleinte, és dicsérd, ha nyugodt marad. találkozzatok többször ugyanazzal a kutyával, és ne erőltesd, ne szorítsd sarokba. próbáljatok együtt sétálni, még ha eleinte nagyobb távot kell tartani, akkor is. az agresszívan, dominánsan közeledő kutyáktól pedig védd meg, állj elé, ne neki kelljen magát védeni. segíthet az is, ha előbb te ismerkedsz a másik kutyával, és a tied látja, hogy barátságos, nincs mitől tartani. eközben persze fogd rövid pórázra magad mögé, ne vegye át az irányítást. de amúgy náluk is van olyan, hogy egyik kutya szimpi neki, a másikat meg élből utálja. olyannal kár is próbálkozni, barátok nem lesznek, bár a semlegességet gyakorolni mindig lehet. kitartást kívánok, mert ez a folyamat hosszú (akár évek), és minden rossz élmény visszaveti. igyekezz jó élményeket szerezni neki barátságos, nyugis kutyákkal.
2012. nov. 2. 19:07
 12/28 anonim ***** válasza:
Olvasod a Cesar Milan könyveket, akkor annyit már leszűrhettél volna belőle, hogy ő is a falka erejét használja az antiszociális kutyáknál. tedd azt amit az egyik válaszoló irt. vidd el egy összeszokott falkába, és engedd el. meg fogsz döbbenni, hogy mennyire más lesz viselkedése.
2012. nov. 2. 19:08
 13/28 anonim ***** válasza:
Én úgy látom nem te vagy közvetlenül a hibás,viszont jelentősen hozzájárultál a jelenlegi helyzet kialakulásához. Az már nem értem, miért nem kerestél eddig hozzáértő segítséget, ha már évek óta ez a helyzet. Az egyértelműen látszik, hogy magad nem fogod tudni megoldani helyzetet. Muszáj lesz valakit fizetned, hogy helyrehozza a hibát.
2012. nov. 2. 19:13
 14/28 A kérdező kommentje:

Ez a baj,hogy itt nincs megszokott falka!!! Van egy két ember aki együtt sétáltat kutyát,de ott inkább az emberek hozzáállásával van a gond..

a szüleim nem fizeték volna ki a kutyasulit,sőt most is hülyeségnek tartják ezért nem lett elvíve, 2 éve próbálok diák munkára menni,de nem volt munka, érettségi után egy picit több esélyem lesz vmi munkára és akkor végre elvihetem kutyasuliba..

2012. nov. 2. 19:21
 15/28 anonim ***** válasza:
merre laksz?
2012. nov. 2. 19:23
 16/28 anonim ***** válasza:
Egyébként a félreültetés azért is jó, mert abból talán a legegyszerűbb ember is felfogja, hogy tán nem kéne zavarni a kutyádat feladat közben, és nyilván nem véletlen, hogy leültetted.
2012. nov. 2. 20:06
 17/28 A kérdező kommentje:
Gödöllőn
2012. nov. 2. 20:34
 18/28 anonim ***** válasza:
A költözés egy megváltás. Én is elrontottam a kutyámat, aztán szerencsére sikerült helyre hoznom, de a környéken levő kutyások nem tudták, hogy én mekkora munkában vagyok vele, és már nem olyan, mint volt, hanem rengeteget fejlődött. Aztán mikor elköltöztünk (addigra túl voltunk az alap és a középfokú tanfolyamon is) elhatároztam, hogy innentől magabiztos leszek, és senkinek sem fogom elmondani, hogy hogyan viselkedett a kutyám régebben. Bejött, már hetek óta bandáztunk a többi kutyával, mikor meséltem, hogy eddig nem is nagyon mertem elengedni. Senki nem is hitte el, hogy régen gond volt vele :)
2012. nov. 2. 22:31
 19/28 anonim ***** válasza:
Gödöllőn?????? ne viccelj már, ott van az egyik legjobb kutyaiskola. De mondok neked egy még jobbat. menj át Kistarcsára, ott van a Best kutyaiskola. szombatonként van játszós csoport, a Laci segit neked megoldani a problémádat. És ott megvan a kutyafalka is hozzá!!!
2012. nov. 3. 07:41
 20/28 A kérdező kommentje:

igen jó kutyasuli csak drága sajnos..

Kistarcsán ingyen segítenek vagy oda is kell fizetni???

mert nekem nincs 20-30 ezrem,hogy egy szocializációs tréninget végig csináljak,azért is akartam jövőre elmenni hiába,hogy az sok idő,de akkor fogok tudni dolgozni,amúgy ha sok kutya veszi körül akkor megvan szeppenve,mert volt állatvédelmi nap itt és rengeteg kutya volt kint,és hát nem volt mérges mindegyikre,szóval lehet,hogy ott is jól viselkedne,de nem tudom,ha ingyenes szívesen ellátogatok oda..

2012. nov. 3. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!