Most akkor milyen táppal etessem a kutyáimat?
Sajnos mostanában nálunk igencsak számít a pénz, nem telik drága tápokra és révén hogy mi sem eszünk túl sokat itthon, változatos maradék sincs, ezért mindenképpen marad a tápos verzió.
Visszaolvastam a kérdéseket, a legszimplább boltban kapható tápokat mindenki porig alázta, hogy ehetetlen sz*r, vegyél helyette inkább minőségit... No igen, vennék én szívesen, de amíg abból 1200 forint egy kg, addig valami kevésbé minőségiből ennyiért 3 kg-t adnak. Nyilván éppen a minősége miatt, de ahol számít a pénz, ott sajnos ez van. (Ráadásul nem olyan pici kutyák)
No de a kérdésem... Most nem márkákat szeretnék hallani, hanem azt, hogy pontosan mit is tartalmazzon egy jó táp és mit ne?
Régen mi is középkategóriás tápot adtunk a kutyánknak ( Brit, Josera), az utóbbi hónapokban sajnos nem telik rá, így áttértünk először az Aldis Romeora, majd mostanában a Pennyben kapható Morzsi Premiumot kapja (aminek biztosan köze sincs a prémium tápokhoz...).
Érdekes, míg a Brittől fogyott a kutyánk, addig ez a pennys bevált, nincs tőle több széklete és a kondíciója is kiváló, tehát amíg ilyen vacak az anyagi helyzetünk, mi maradunk ennél (ennek kilója akciósan 190ft).
Ha már "gagyi" tápot veszel, válassz olyat, ami nem színes, így legalább a felesleges színezékektől megszabadulsz, a kutyának úgyis teljesen mindegy, milyen színe van a tápnak.
Kedves 4-es! A penny-set mi is próbáltuk, de arra nagyon húzták a kutyák a szájukat, alig akart elfogyni. Kéne ma tápot vennem, ezért várok az infókra. A Happy Dogot szeretik nagyon, bár itt olvastam már arra is hogy egy rakás kaki az egész, de egy nagy zsákra sajna most nem telik, kis adagokban meg járhatnék 3 naponta (erre a benzin miatt nem futja).
Az Aldis nem tudom milyen még nem is láttam lehet benézek ma.
Egyébként kapnak friss zöldséget, répát, uborkát, almát csak úgy napközben. Nálunk ez a nasi, egy kiló répa meg minden csak nem nagy összeg (néha én is elrágok egyet velük), szerencsére szeretik is, tehát nem gondolom, hogy egy olcsóbb tápba most belehalnának a kutyáim. Sajnos most ez egy ilyen időszak.
Tudom, nem márkát akarsz hallani, de azért leírom aokat is:
-a két legjobb olcsó táp a tescós Butcher's, és az aldis Romeo.
Jobbak, mint a Pedigree, a Chappi, a Friskies, a Darling és társaik, de egyértelműen rosszabbak mint a pl. a Brit premium. Ha ez lenne a helyzet nálam, vagy azt csinálnám, amit az 5. válaszoló az első soraiban írt, vagy ha még az sem fér bele, tényleg megvenném a Butcher's-t, vagy a Romeot.
Egy kis segítség, hogy mit tartalmaznak a tápok, stb.
Butcher's:
Romeo:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3128375-jo-mi..
Összetevők: gabona, hús, olajok és zsírok, növényi melléktermékek, hal és hall melléktermékek, élesztő, zöldségek, ásványi anyagok
Tápanyagok:
nyersfehérje: 25%
nyers zsír: 16%
élelmi rost: 2,5%
nyershamu: 6,5%
kalcium: 1,3%
foszfor: 0,95%
Adalékanyagok:
A vitamin: 13.000NE/kg
D3 vitamin: 1.100NE/kg
E vitamin: 10mg/kg
cink: 10mg/kg
szelén: 0,25mg/kg
Etetési javaslat:
3-5 kg: 55-85g/24h
5-10 kg: 85-140g/24h
10-20kg: 140-240g/24h
20-30kg: 240-325g/24h
30-40kg: 325-405g/24h
40-60kg: 405-550g/24h
60-80kg: 550-680g/24h
Egyébként mindenképpen a felesleges "finomságoktól", színezékektől, tartósítószerektől, ízfokozóktól hemzsegő "eledeleket" kell elkerülni.
Ha gondolod, konzervet is belekeverhetsz néha a száraztáp mellé, hogy ízletesebb, kívánatosabb legyen, de ez nem fontos, elhanyagolható, mivel a konzervek 70-80% vizet tartalmaznak, viszont ebből is következtethető, hogy konzervnél nagyon nincsenek jó és rossz minőségűek. Persze vannak, de az a 20-30% szárazanyag tartalom összetétele nem lehet hatalmas mértékben eltérő.
Remélem tudtam segíteni, és végül megtalálod azt a tápot, ami kedvez a pénztárcátoknak, és nem csakis felszednivaló lesz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!