Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek miért viselkedik...

Szerintetek miért viselkedik így, valamint mire utalhat, félelemre, vagy csak bizalmatlanságra?

Figyelt kérdés
Van egy kutyám, 9 hónapos. És a kutyákkal nem akar játszani, valamint az emberekkel is baromi bizalmatlan. Ha valaki meg akarja simogatni, akkor elhátrál. De nem húzza be a farkát, csak simán kikerüli. Soha nem megy oda senkihez, hiába hívják. Akit ismer, azzal más. Ez most micsoda szerintetek? És a többi kutyával miért nem akar játszani? Nagyon ritkán játszik, de hamar átmegy csipkelődésbe és azt sokan utálják, én is. Egyetlen kutyával tud szépen játszani, az anyósom kutyájával. Őt érdekes, nem csípkedi! Ja és mielőtt azt írjátok, hogy szocializálni kellett volna, 10 hetes kora óta velünk van, gyerekek között, és folyamatosan vittem minenhova, futtatóra, kutyák közé, de akkor sem játszott senkivel! Esetleg futott néhány kutya után, de csak azért, hogy beléjük csípjen. És, kutyasuliba járt 3 hónapos korától 9 hónapos koráig. Ott sem játszott, csak néha és ott is előjött a csipkedés.
2012. nov. 1. 21:32
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Aha, hát köszi, elgondolkodtató, amit írtál. Suliban azt mondták az alapfok végén, hogy a kutya bizonytalan és túlzottan kötődik hozzánk. A szűkebb családdal bújós egyébként, illetve azért akiket rendszeresen lát, azoktól nem ugrik félre, de egyáltalán nem élvezi, ha babrálják. Inkább úgy mondanám, eltűri, hogy megsimogassák.

Labdaőrült, az tény. Mert ha én itthon megsimogatom, akkor is hagyja, de már lesi, hogy hol egy labda, amit gyorsan odahozhat, mintha neki az lenne az élvezet és nem a simi.

Munkaőrült az tuti, a suliban is mondták, meg hát az ősök keményen munkakutyák. A futin meg csak röhögnek a többiek, hogy mit akar a kutyám tőlem, mert ha leállok beszélgetni, engem les és vár.... és kb 20 perc kell, hogy elkezdjen más kutya felé nyitni. Namost én sajnos stresszes vagyok, ha elkezd rohanni egy kutya után, mivel ez egy ördögi kör, valamiért olyan SOHA nincs, hogy őt kergessék, mindig és kivétel nélkül ő kezd valakit kergetni, illetve, meglátja, hogy fut egy kutya a futtatón, és ő irány utána. Olyankor ha rászólok, hogy "szépen", akkor általában még a csípni akarás előtt leáll, de ha nem figyelem, tuti belecsíp. És ott rontottam el, hogy egy tőle nagyobb csupa izom kutyával kezdett haverkodni nemrég, és a gazdája azt monda, hogy ugyan, ne szóljak rá... és ezt nem kellett volna, mert a 4. alkalommal már túlzásba vitte az én kutyám és a másik kutya a gazdájához menekült. Szoval ez tényleg csípés, mert nem harap, mivel annak nyoma lenne. Viszont tényleg fáj, mert emiatt pont a múlt héten egy golden jól belemélyesztette a belső combjába a fogát. Na az már seb lett. Ebből látszik számomra, hogy ez nála nem is játék tulajdonképpen, hisz nem hiszem, hogy akkor egy másik kutya ezt harapással reagálta volna le.

2012. nov. 1. 23:35
 12/23 A kérdező kommentje:
Az enyém szuka, de ivartalanítva lett még a tüzelés előtt!!
2012. nov. 1. 23:37
 13/23 anonim ***** válasza:

Akumi...

Nem kell egy munkakutyát antiszociálisra nevelni. És a hozzáértők nem is annak nevelik.A kölyökkor náluk is ugyanúgy az ismerkedés, játék más kutyákkal, kölyökkel, felnőttel telik.Inkább az van az egész hátterében, nagyon sok vonalban benne van a kimondottan erős kötődés az emberhez, a gazdához.A versenyzéshez ezt lehet nagyon jól kihasználni. A kutyának a gazdája egyben a játszótársa is.Ismerek nem egy remek kutyát, amelyik meg imád bandázni is más kutyákkal.

Szóval egyéni ez az erős kötődés a gazdához.

A munkazombira meg csak annyit.. nem csak az a mindene a kutyának, hogy a feladat, meg a labda, hanem bármi , amit a gazdával együtt lehet csinálni. Nem terem minden bokorban ilyen kutya.

2012. nov. 1. 23:44
 14/23 anonim ***** válasza:
A csipkedést le kellene állítanod egy határozott nemmel. Mit tudsz az alombeli életéről?
2012. nov. 1. 23:47
 15/23 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Alombeli életéről? 6-an vannak testvérek, és még 10 hetesen 5-en együtt játszottak, mert 3 kant megtartott a tenyésztő. De mikor kiválasztottuk, akkor is ő volt a leg visszahúzódóbb, illetve a szuka tesója jött oda sokkal előbb, ő előtte pisilt egyet, és odajött ugyan, de nem rohant, mint a másik. A másik ugrált és harapdált, ő meg csak odajött és belebújt az ölembe úgy, hogy én guggoltam és a két mellső lábát feltette a combomra :D Szóval már akkor látszott, hogy nem egy törtető típus a barátkozást illetően.
2012. nov. 2. 08:20
 16/23 A kérdező kommentje:
Egyébként a játékkal kapcsolatban meg annyit, hogy a gyerekeimmel is tök jól eljátszik itthon is, pl a lányom eldob egy labdát, és amíg a kutya ohan, addig ő elbújik valahova. A kutya meg a labdával együtt megkeresi. :D Kirándulni is imád, szoval minden lében kanál.
2012. nov. 2. 08:23
 17/23 anonim ***** válasza:
Én sem mondtam, hogy antiszociálisra kell nevelni, sosem tennék ilyet. Csak tény, hogy szokták.
2012. nov. 2. 09:22
 18/23 anonim ***** válasza:
Nekem sem játszanak felnőtten idegen kutyákkal, annak ellenére, hogy kiskorban az összessel jártam közösségbe. És én nem is várom el tőlük. Velem játsszanak. Az nem kutyás program, hogy lemennek a futtatóba, és amig a gazdák trécselnek, a kutyák gyűrik egymást. Ráadásul csak akkor tudom tökéletes engedelmességre nevelni, ha ismerem minden rezdülését, és ehhez az kell, hogy nem csak a tanulásban legyek én a partner, hanem a játékban is. Nem antiszociálisak, mert elfogadnak simán idegen kutyákat, ismerik a többi fajta testbeszédét, de nem játszanak velük. csak megszagolják, és otthagyják. nem kell elvárni minden kutyától, hogy bandázzon. Ők sem egyformák, mint ahogy mi emberek sem. veletek a családdal érezze jól magát.
2012. nov. 2. 10:33
 19/23 A kérdező kommentje:
Igazad van! Én próbáltam és próbálom, de nem mindenáron. Ha majd veszek mellé mégegy kutyát, azzal biztosan fog játszani.
2012. nov. 2. 11:31
 20/23 anonim ***** válasza:

ma 08:20

Elég sokáig az alomtársakkal volt. A leírásod alapján ő lehetett a sorban az utolsó. Elképzelhető, hogy a többiektől kapott szépen és ettől alakult ki nála a csipkedés. Próbálkozni lehet. Tiltó szóval leállítod a csipkedést és talán rájön, másként is lehet játszani a kutyatársakkal.

2012. nov. 2. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!