Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni, ha valaki...

Mit lehet tenni, ha valaki elaltat két egészséges felnőtt kutyát? Úgy tudom ez bűncselekmény, mind a "gazda" mind az állatorvos részéről.

Figyelt kérdés
A két kutyust el akarták altatni, ami egy állatvédő tudomására jutott, így próbált nekik gazdát találni. De időközben kiderült, hogy hamarabb elaltatták őket, mint ígérték. Egy 10 és egy 7 éves egészséges kutyusról van szó. Lehet valamit tenni, feljelenteni őket, vagy nincs értelme? Felháborító és nagyon elkeserítő a dolog, mert lett volna befogadó, de hamarabb elaltatták őket... Ezek gyilkosok! Le sem tudom írni, hogy mit érzek...

2012. okt. 31. 09:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mi nap mind nap küzdünk elaltatás előtt álló kutyákért. Most is van egy fekete keverék, az a bűne, hogy gyógyszert kell szednie. A gazdi nem akar ezzel szöszmötölni, 5-én altatják, ha addig nem jelentkezik rá senki sem.
2012. okt. 31. 10:33
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

2. vagyok.

Lett volna befogadó... és ez a valóság, vagy csak időhúzás volt az állatvédő részéről? Tudjátok, hány ilyen ígéretet kap az állatmenhely, ahol dolgozom??? Valamennyit "állatvédőktől". Sajnos a tapasztalataim alapján kénytelen vagyok szkeptikus lenni ezzel kapcsolatban.

Magyarán: amíg nem vagy érintett a dologban, ne ítélkezz.

2012. okt. 31. 10:37
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem ítélkezem, de nehogy már az legyen a hibás, aki megmentette volna őket. Ha láttátok volna a képet, a kutyus olyan bizalommal és szeretettel nézett a "gazdájára". Ő feltétel bízott benne... bárki bármit mond, nem ezt érdemelték.
2012. okt. 31. 10:46
 14/20 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező köszönöm a válaszod!

Tudod minden tiszteletem, becsületem, kis túlzással ingem-gatyám az állatvédelemre fordítom/fordítanám. (férj, gyerek mellett amennyire lehetséges). A férjem már megfenyegetett, hogy fogjam vissza magam ez ügyben. (más világ:) És egyre jobban azt látom, hogy az igazi állatvédők "kicsit" őrültek.

Ha arra adom a fejem, hogy segítek, akkor azt igyekszem a saját határaimon belül tenni.(adomány, odafigyelés stb.) De ahhoz, hogy pl. egy kutyát befogadjak a sajátom mellé, eljárjak menhelyekre segíteni sajnos nem tehetem meg, ezért mindig jó érzéssel tölt el, ha valaki/valakik ilyen dolgokat tesznek!

Nekem ez a dilemmám!

2012. okt. 31. 11:05
 15/20 anonim ***** válasza:
Red! Esetleg van a fekete keveréknek valamilyen oldala, hirdetése?
2012. okt. 31. 11:07
 16/20 A kérdező kommentje:
Szívesen segítek én is hirdetni, ha küldesz linket!
2012. okt. 31. 12:54
 17/20 A kérdező kommentje:

Little Red: milyen bizonyítékok kellenének ahhoz, hogy eljárást lehessen indítani? Tényleg ennyire reménytelen az eset? Kíváncsi lennék a tapasztalataidra, akár priviben is, ha nem akarod itt részletesebben leírni.

13-as: Egyetértek, az igazi állatvédők szerintem is kicsit őrültek, megszállottak. Jó értelemben! :) Sajnos befogadni én sem tudok, de menhelyen önkénteskedem és amiben csak tudok segítek. Sikerült már rehabilitálnunk bántalmazott kutyust, és nincs annál csodálatosabb érzés, mint amikor látod, hogy játszik, sétál pórázon, és jön, hogy simogasd még, szóval újra olyan mint egy "normális kutya" pedig első nap a menhelyen elbújt az emberek elől, ha felé emelted a kezed, akkor fülét-farkát behúzva lapult, nem kommunikált sem velünk sem a kutyákkal...

2012. okt. 31. 13:11
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Mint mondtam, alapból kell a két kutya teteme, mikről kell egy szakhatósági vélemény, miszerint altatástól pusztultak el...Aztán valahogy rá is kell bizonyítani az adott orvosra, hogy ő adta azt be. Ha ezt nem vallja be önként és dalolva, akkor az ég se bizonyítja rá, h ő volt....
2012. okt. 31. 13:51
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
"köszönöm" a lepontozóknak, várom a véleményüket arról, hogy Ők tennének-e feljelentést, mi alapján tennék azt és milyen bizonyítékokat tudnának felmutatni a rendőrségen.
2012. okt. 31. 13:53
 20/20 anonim válasza:
0%
Miért az jobb lenne, ha szar körülmények között élne a kutya??? Szerintem is humánusabb elaltatni, mint "kidobni" sinylődni egy menhelyre!!!
2012. nov. 8. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!