Mit lehet tenni, ha valaki elaltat két egészséges felnőtt kutyát? Úgy tudom ez bűncselekmény, mind a "gazda" mind az állatorvos részéről.
2. vagyok.
Lett volna befogadó... és ez a valóság, vagy csak időhúzás volt az állatvédő részéről? Tudjátok, hány ilyen ígéretet kap az állatmenhely, ahol dolgozom??? Valamennyit "állatvédőktől". Sajnos a tapasztalataim alapján kénytelen vagyok szkeptikus lenni ezzel kapcsolatban.
Magyarán: amíg nem vagy érintett a dologban, ne ítélkezz.
Kedves Kérdező köszönöm a válaszod!
Tudod minden tiszteletem, becsületem, kis túlzással ingem-gatyám az állatvédelemre fordítom/fordítanám. (férj, gyerek mellett amennyire lehetséges). A férjem már megfenyegetett, hogy fogjam vissza magam ez ügyben. (más világ:) És egyre jobban azt látom, hogy az igazi állatvédők "kicsit" őrültek.
Ha arra adom a fejem, hogy segítek, akkor azt igyekszem a saját határaimon belül tenni.(adomány, odafigyelés stb.) De ahhoz, hogy pl. egy kutyát befogadjak a sajátom mellé, eljárjak menhelyekre segíteni sajnos nem tehetem meg, ezért mindig jó érzéssel tölt el, ha valaki/valakik ilyen dolgokat tesznek!
Nekem ez a dilemmám!
Little Red: milyen bizonyítékok kellenének ahhoz, hogy eljárást lehessen indítani? Tényleg ennyire reménytelen az eset? Kíváncsi lennék a tapasztalataidra, akár priviben is, ha nem akarod itt részletesebben leírni.
13-as: Egyetértek, az igazi állatvédők szerintem is kicsit őrültek, megszállottak. Jó értelemben! :) Sajnos befogadni én sem tudok, de menhelyen önkénteskedem és amiben csak tudok segítek. Sikerült már rehabilitálnunk bántalmazott kutyust, és nincs annál csodálatosabb érzés, mint amikor látod, hogy játszik, sétál pórázon, és jön, hogy simogasd még, szóval újra olyan mint egy "normális kutya" pedig első nap a menhelyen elbújt az emberek elől, ha felé emelted a kezed, akkor fülét-farkát behúzva lapult, nem kommunikált sem velünk sem a kutyákkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!