Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Francia bulldog vagy beagle?

Katalin79 kérdése:

Francia bulldog vagy beagle?

Figyelt kérdés
jövöre szeretnénk,kiskutyát, pörgös mindig vidám,mokás játékos kiskutyát szeretnénk,szobába is tartható legyen,ezért állt a választás erre a 2 fajtára, csak hát amiket olvastam a francia bulldog horkor :-) a beagle meg szökös ,de még is ez a 2 kutyus ami szerelem elsö látásra ,és hát megoszlanak a vélemények azok közt akik tartják,nagyon nehéz mert szivem szerint mind kettöt :-) van egy 6 éves lányom ,és gyerek szeretö fajta az ami igazán jöhetne, szeretném a véleményeteket kikérni, a jó és a rossz tulajdonságaikat irjátok le légyszi :-)
2012. okt. 30. 10:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A beagle vadász kutya, ha nincs rendesen mozgatva hajlamos a hízásra. Makacs, konok kutya. Gyerek mellé én annyira nem ajánlanám vadászkutya révén. A francia bulldog igazi szobakutya, inkább ajánlanám, igaz, hogy horkol, de ha megszereted nem fog zavarni. Nekik is vannak rossz tulajdonságaik, de mindet lehet kezelni ha nem hagyjátok rá. Azt a kutyát válasszátok, amelyik jobban illik a családba. És amelyik megfelelően be tud illeszkedni a családba. Jó ha összepasszoltok, sok kellemetlenségtől óvjátok meg így egymást :)
2012. okt. 30. 13:05
 12/17 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a hozzá szolást,meg néztem a 101 nagy kutyát is,van youtubon magyarul is,háááááát nehéz választani :-) arra döntöttem,mivel végül is csak tavasszal hoznánk kutyust,felkeresem a tenyésztöket, és megnézem élöbe ezeket a fajtákat,csak hát ha nem néztem volna youtubon....kár volt belenézni:-) mert láttam a basset houndot is áááá,mindegy az idö majd eldönti :-) sajnos nem rég vesztettük el a kiskutyánkat,sok kérdésem volt akkor is ,és szerintem még lesz is majd :-)
2012. okt. 30. 13:35
 13/17 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy alakul, hogy két beagle is van a családban, imádjuk őket, hálistennek egymást is fárasztják a sok játékkal, de séta közben nehéz velük kicsit. Amit csak tudnak felkapkodnak, bár már elég jól haladunk abban, hogy legalább kiköpik, ha rájuk szólunk. Egyébként a beagle is horkol, böfög (kaja után meg pláne:D), fingik (nem is keveset), úgyhogy ebben nincs sok különbség a másik fajtával. Viszont néha nagyon "taplón" játszanak, simán felborítanak nekifutás közben, úgyhogy gondold át, ettől függetlenül én ajánlom őket, mert tündériek, néha tényleg makacsok, de iszonyatos szeretet van bennük és ragaszkodás:) nekem soha nem szökött el egyik sem, pedig nem minden nap van időm arra, hogy egyhuzamban 2-3 órát sétálgassunk, az elhízásról meg még annyit, hogy az egyik ivartalanítás után se hízott el, a másik még nem tüzelt, arra várunk, de szerintem ha mázlink van, ő se fog meghízni nagyon durván. Szerintem ez az elhízás dolog teljesen egyedfüggő és kajamennyiség függő:)
2012. okt. 30. 13:49
 14/17 anonim ***** válasza:

Még egy ötlet: a tenyésztők mellett a fajtamentőkkel is vedd fel a kapcsolatot, ők tudják igazán az adott fajta árnyoldalait is. Tehát meg fogják tudni mondani, hogy milyen okra hivatkozva adtak le náluk kutyát, és mi a leggyakoribb egészségügyi gubanc, stb.

Ettől még nem kell mentett ebet választanod, de a döntést az ő véleményük is megkönnyítheti.

2012. okt. 30. 15:20
 15/17 anonim ***** válasza:

kedves kérdező!

ne dőlj be a sztereotípiáknak, h szökős, ugatós stb...

a beagle tökéletes kutyává nevelhető. 24 éves vagyok.

50 m2-n tartom a kiskutyámat. oké elismerem, h van vele meló, de nagyon hálás fajta. társas házban lakom, de senkit nem zavar. hangját nem lehet hallani, sőt úgy tanítottam, h csak parancsra pontosabban kézjelre ugathat. 8hetes kora óta van velem. nagyon hamar megtanulta a szobatisztaságot. ül,marad,ugat,adj egy ötöst (vagy pacsi), hozd vissza, lábnál követ stb... nagyon hamar elsajátította, behívásra tökéletesen jön,

mondjuk az igaz, h csakis rám hallgat, másokkal van hogy tiszteletlen ha nem vagyok jelen.

problémák a fogzásnál voltak (egy kicsit megkóstolta a lépcsőt, és a tapétát) de kapott még pár speckó rágó játékot és plusz idő ráfordítást abban az időben, így ezt is kiküszöböltük.

nagyon igénylik a tanulást. soha nem választanék más kutyát, csak ajánlani tudom. töltök is róla képet (:

viszont mindenképp csak tenyésztőtől vegyél, így nem lesz ideggyenge és nem fajtajellegű tulajdonságokat hordozó kutyád. HAJRÁ! majd írd meg mit választottál (:

üdv: Anita

[link]

[link]

2012. nov. 7. 15:17
 16/17 anonim ***** válasza:

UI.:

utolsó vagyok, ha szeretnél infot jó tenyésztőkről tudok segíteni! (:

2012. nov. 7. 15:29
 17/17 A kérdező kommentje:

gyönyörü a kutyusod :-)

na azota voltam mind a 2 fajta tenyésztönél :-) alig akartam eljönni töllük :-D maradt a beagle,mert tenyésztö mondta a bulldog kissé makacs öntörvényü,és nem mindegyik birja a gyerekek molesztálását :-) ja és nyáron se lehet kint mert nem birják a meleget,meg hát sok mindenre odakell figyelni a nyomott orru kutyáknál, tavasszal hozzuk majd el a kis beaglét ,igaz nem tenyésztö hanem egyik nagyon jo ismerösunktöl,kapjuk oltva chippeltetve,

2012. nov. 13. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!