Német Dog vagy Labrador retriever vagy Angol Bulldog vagy Beagle vagy Basset Hound vagy Border Collie vagy Uszkár?
Nekem goldenem van és egy borderem. Mindhármat csinálom mindkettővel, de egyikben sem mester szinten. Csak talán az agility megy jobban a bordernek, a goldiemnak meg az öv, de látszik azt nem veszi olyan komolyan mint egy malinois.
Egyébként ha mindhárom való kutyát akarsz akkor a malinois-t nagyon tudom ajánlani. Nekem is volt és mindháromban elég szépen jeleskedett, de ez függ a nevelésétől is.
Mindháromra egyik sem.
Német Dog nem hiszem, hogy előnyös lenne az agility. Dog dancingelni már láttam de nagyon enyhe. Örző védő talán.
Labrador: örző védő kifújva többi jöhet!!
Angol bulldog: agility kifújva nem az ő alkatának van kitalálva de nem lehetetlen!
Beagle: örző védő nuku, nincs bennük agresszivitás (tudom hiszen kettő van nekem) a másik kettőben pedig profik :D:D
Border collie: nos nem szeretem nézni ahogy örző védőznek velük de nem lehetetlen! A másik két dologban pedig Ők az ászok!
Uszkár: nem lehetetlen az örző védő de nálu se szeretem nézni a másik kettőben pedig nagyon jók!
hát nézd
német dog: van az utcánkban egy, g_cifélelmetes, de szelíd, házőrzésre azért lenne jó, mert mindenkit elijeszt a külsejével... nekem pl államig ér a fejével O.o de mivel nagytestű, korlátoltak az élettartam-kilátások.. 8-9 évnél nem élnek tovább :(
Labrador: nagyon okos kutya, tele van energiával, sportokra alkalmas, és szerintem házörzőnek is, mert a retrieverek megérzik, ha egy embernek nem tiszta a szándéka! Erre a mi goldenünk a legjobb példa
Bulldog: hát azokat megeszem. Azok is tele vannak energiákkal, játékkal lehet levezetni, de a pofájuk alakja miatt nehezen lélegeznek, ezért aktív sportolásra nem alkalmas :(
Beagle: mint egy bomba, szerintem sportolási célokra megfelel, de ki kell nevelni belőle azt a rossz szokását, hogy ha felvesz egy nyomot, azonnal elkezdje követni, mert akkor se kép, se hang...
Basset hound: hát szerintem ez inkább házi kedvencnek való. Nagyon rövidek a lábai, hosszú a gerince, és nagy, lógó fülei vannak :)
Border Collie: ez a legokosabb kutyafajta, és mivel alapból terelőkutya, imád rohangálni. Nagyon könnyen kiképezhető, sportokra kiváló fajta... és tündéri *-*
Uszkár: ahhoz képest, hogy divatkutyát csináltak belőle, ez is roppant intelligens fajta! Sokoldalú, de szerintem versenyzésnél a közép- és óriásuszkárok jöhetnek csak szóba, kivéve, ha be akarsz nevezni mini kategóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!