Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek fajtatiszta a kutyám?

Szerintetek fajtatiszta a kutyám?

Figyelt kérdés

Van egy drága Labrador kutyusom, Sigma. Egy fajtamentő menhelyről származik, ám nem tudom biztosra hogy fajtatiszta-e. Segítenétek? Itt egy kép róla. Ha kell még fotó, írjatok. ;)

[link] Jpg

2012. okt. 30. 09:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Vannak kérdéseim vele kapcsolatban:

-Hám vagy nyakörv?

-1 vagy 2 méteres póráz?

-Melyik szín illik hozzá?

-És ahogy az előbb említettem,szőrápolási tippekre lenne szükségem.:)

2012. okt. 30. 09:50
 12/18 Marcy Darcy ***** válasza:

Innen nem tűnik hosszabbnak, mint a sima labiknak. Akkor lehet benne golden retriever. Láttam már olyan labrador-golden keveréket, amire azt mondtam volna, hogy ezt tuti fajtatiszta labrador. Az én kutyám is ilyen keverék, rá meg azt mondják, hogy golden...

Szőrápoláson konkrétan mit gondolsz? Én furminátorral fésülöm, alig hullik tőle a szőre. Fürdetni még ilyen saras időben sem szoktam, csak ha nagyon mocskos. Nekem benti kutya, séta után csak lemosom a tappancsairól a sarat. Nincs sok gond a szőrükkel, a fésülésen kívül nem kell mást tenni vele. Ja, néha megfürdetni..De télen csak akkor, ha benti kutya, vagy legalább arra az időre bent maradhat, amíg meg nem szárad.

2012. okt. 30. 09:51
 13/18 A kérdező kommentje:
Azt,hogy milyen gyakran keféljem a szőrét,és milyen kefével/fésűvel.;)
2012. okt. 30. 09:53
 14/18 A kérdező kommentje:
Ja,és fojtós vagy "sima" nyakörv(ha a nyakörv jobb mint a hám)?
2012. okt. 30. 09:57
 15/18 Marcy Darcy ***** válasza:
Én a furminátort ajánlom. Lehet kapni már 2-3 ezerért is. És nagyon jó. Nekem nagyon bevált. Rettenetesen hullott a kutyám szőre, és hiába fésültem minden nap, nem segített. Vettem egy ilyen furminátort, ami kiszedi a kutya levedlett aljszőrzetét, amit amúgy más fésű nem tud kiszedni, és megállt a szőrhullás. Minimális. Ezt nem szabad sokat használni, én csak akkor használom, ha azt látom, hogy több szőr hullott, mint eddig. Amúgy meg egy sima kefével fésülöm, de azt is csak hetente egyszer. Nekem hosszabb szőrű a kutyám, szerintem neked nem is kell hetente fésülni. A többire sajna nem tudok válaszolni, mennem kell, de a többiek biztos leírják! :)
2012. okt. 30. 10:02
 16/18 A kérdező kommentje:

Nekünk is van furminatorunk.:)

Azzal milyen gyakran és mennyi ideig fésülgessem?

2012. okt. 30. 10:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Nyakörv! A hámot húzásra fejlesztették ki, tehát a kutya egész testtel bele tud feszülni, és az előrejutásért nem kis erővel húz. Sima nyakörv, nem kell fojtó, sztem egy labi azért annyira nem vérmes. Meg a fojtót nem ár tudni használni :/ Sztem az egy méteres kicsit rövidke, nekem 1, 5-es van. Mondjuk úgyis mindig láb mellett jön a kutya. A kék nagyon jól áll neki sztem :) A szőrápolásban meg már javasolták a furminátort. De tudok egy olcsóbb módszert ha van valaki aki tud otthon barkácsolni. Kell egy régi hajnyíró aminek kiszeded a 2 fém nyíró részét, és amelyik hosszabb arra teszel egy nyelet, és kész a "furminátor" mi ilyet használunk itthon, és gyönyörűen kiszedi a szőrt :)
2012. okt. 30. 10:39
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi.:)
2012. okt. 30. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!