Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztőtől hogy kell kutyát...

Tenyésztőtől hogy kell kutyát venni?

Figyelt kérdés
Még sosem vettem tenyésztőtő kutyát most szeretnék egyet. Főleg a kiskutya kiválasztásával kapcsolatban vannak kérdéseim. Addig oké hogy felhívom a tenyésztőt és megbeszélünk egy időpontot. Mint leendő gazdi jelöltet gondolom ki fog kérdezni, de nem tudom milyen kérdéseket fog feltenni? A kutya neme nálam a legfintosabb, mert kanokkal jobban kijövök, de nem tudom ilyen jellegű dolgot kérdez e a tenyéztő vagy nekem kell majd mndani. Munka vonalú kenneleket nézegettem első sorban, de nekem csak hobbyra kell mi van akkor, ha tenyésztő csak munkára ad kutyát?
2012. okt. 29. 20:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Elmondod hogy mik az igényeid és hogy mit tudsz a kutyának nyújtani. A tenyésztő ezután eldönti hogy ad-e neked kiskutyát vagy nem, és hogy melyik kölyköt az alomból.
2012. okt. 29. 20:59
 2/4 Hovarju ***** válasza:

Első beszélgetésnél én elmondanám miért az adott fajtát választottam, mit szeretnék elérni vele, munkakutyának vagy hobbi kutyának szeretném-e, esetleg szeretném-e kiállításra vinni, volt-e már kutyám előtte, mennyi időm lenne, kinti-vagy benti kutya lenne.

Hát elsőre ennyi jutott eszembe. A többi meg később úgy is ki fog derülni.

2012. okt. 29. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi is tenyésztőtől vettünk kutyust és elmondod,hogy miket vársz el az adott fajtától és milyen körülmények között élsz.Utána kérheted a tenyésztő segítségét az alomból való kiválasztásnál,de mielőtt megvennéd nézd meg milyen körülményez között tartja a kutyákat és a kiskutyával is tölts el pár percet.Amikor mi mentünk a tenyésztő hozott egy másik kiskutyát is ami sokkal élénkebb volt mint amit eredetileg kiválasztottunk,tehát ez is egy lehetőség,hogy megbizonyosodj jó temperamentumu kutyát választottál. :)
2012. okt. 29. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem sokkal nemesebb hogyha menhelyről viszel kutyát.Attól még hogy egy kutyát tenyésztőtől vásárolsz nem lesz jobb.Egy menhelyi kutya pont annyit ér mint egy tenyésztői kutya sőt jobbak is mert annyi kínt és szenvedést átélve is tudnak szeretni.Több 100 állatot altatnak el mert fölöslegesek pont azért mert az emberek azt hiszik a kutya jobb lesz azáltal hogy adnak hozzá egy papírt
2012. okt. 31. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!