5 éves berni pásztorunkhoz szeretnénk hozni egy kis bernit. Mit tegyünk? (lent bővebben)
Figyelt kérdés
Szóval van egy 5 éves kan berni pásztorunk, nagyon elégedettek vagyunk vele, nagyon jó kutya és szeretnénk mellé egy másik kis bernit. Azt még nem tudjuk hogy kant vagy szukát hozzunk e mellé, mert ha szukát hoznánk attól félünk, hogy idő előtt "azt" akarná a kan és el kellene őket zárni. Ha viszont kant hoznánk akkor attól félünk,hogy gyakran összekapnának (de ahogy a mi berninket ismerem ezzel nem hiszem hogy sok gond lenne). Szerintetek mit csináljunk? Kant vagy szukát hozzunk? Egyáltalán jó ötletnek gondoljátok? Ja és ha szukát hoznánk valószínűleg tenyésztenénk is de a mi berninknek van egy apró szépséghibája (nem szimmetrikus a folt az orrán) és egy kicsit kis növésű pedig kiállításokon győztes szülőktől van, na minegy. A lényeg hogy emiatt nem nagyon tudtuk kiállításokra hordani ezért ha tenyésztenénk akkor nem győztes szülők kiskutyáit árulnánk. Szerintetek mennyiért lenne érdemes árulni a kiskutyákat?? Előre is köszi a válaszokat!2009. aug. 10. 14:32
1/6 anonim válasza:
Bocs, de ha ennyi szépséghibája van, akkor minek akarod tenyészetni? Tenyészszemlén sem valószínű, hogy megkapná a tenyészthető minősítést. 2 szuper kutyának is születhet szépséghibás kölyke, ezeket szokták hobbykutyának eladni, mert őket nem szabad továbbtenyészteni. Mellesleg 2 kutyával nem lehet tenyészteni...
2/6 anonim válasza:
de amúgy te most ennyire pénzéhes vagy vagy az is lehet persze, hogy én értettem félre, hogy azzal kezded, hogy akarsz kiskutyát, a már nagy kutyád mellé, de azt se tudod, hogy fiú legyen vagy lány, aztán már ott tartasz, hogy a kiskutyáikat mennyiért add el?
bocsi, csak nem értettem, meg ne vedd kötekedésnek vagy ilyesmi, csak hát nem értettem.
3/6 anonim válasza:
A másodiknak igaza van, nagyon gáz hogy máris ezen gondolkodsz. Első voltam.
4/6 A kérdező kommentje:
nem akarunk tenyészetet nyitni csak annyi hogy szerintünk a berni pásztorunk örülne egy szukának, és ennek valószínűleg előbb-utóbb kiskutya lenne a következménye, és azért kérdeztem hogy mennyiért lenne érdemes eladni mert még sehol nem láttam ingyen berni pásztort és nagyon sokan szeretnének hobbiként tartani berni pásztort na mind1
2009. aug. 10. 14:57
5/6 anonim válasza:
Ivartalanításról nem hallottál? Akkor ne lenne kiskutya... A kutyád meg nem örülne annak hogy dughat, mert a kutya ösztönlény, nem élvezetből párosodik (csak az ember, delfin és majom csinálja kedvtelésből), amikor összeragadnak az meg kifejezettem fájdalmas számukra. Olvass utána a kutyák nemi életének mielőtt szaporítani akarsz.
6/6 anonim válasza:
tényleg örülhetne egy csajosnak, de szerintem is jobb, ha ivartalanítod, mert így csomó betegségtől megóvhatod őket, amiknek a kezelése drágább lenne, mint ez a kis rutin műtét, és akkor nem lennének kiskutyák, és még lehet jobban is kijönnének, amúgy meg én úgy hallottam, hogy a kutyáknak a szülés megrövidíti az életüket, szóval tényleg lehet jobb az ivartalanítás. jaj amúgy a második voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!