Hogy lehetek tenyésztő?
Még mielőtt bárki beszól, még egy kölyök sem született nálam, csak nemrég kaptam egy kiskutyát, és annyira belészerelmesedtem, hogy úgy érzem muszály velük foglalkoznom.(amerikai bulldog)
A biológiával teljesen tisztában vagyok, mivel emelt szinten fogok érettségizni, és a végcélom eddig is az állatokkal való foglalkozás volt, csak most szűkült a kör.
Ezt a tenyésztés dolgot nem most gondolom, hanem amikor önellátó leszek, szóval időm van még, csak érdeklődök.
A genetikával is tisztában vagyok, de elkezdtem még jobban beleásni magam a téma mélyébe, úgyhogy ezzel nem lesz gond.
Az én kutyám is törzskönyves,tenyésztőtől származik.
Tudnátok tippeket adni, hogy mi az, amit már most elkezdhetek (nem a szaporításra gondolok) mi az, amit egy tenyésztőnek tudnia kell, hogyan lehet kennel nevet kiváltani, meg ilyen hasonlók.
A válaszokat előre is köszönöm
hűűű én biológiából diplomáztam még se állítanám, hogy tisztában vagyok a genetikával... az öröklődéstan hihetetlenül bonyolult és sok ismeretlenes szóval bátor dolog kijelenteni, hogy tisztában vagy vele.
Kezdetnek ajánlok néhány tucat kutyakiállításra való elmenetelt ott megismerheted a fajtát, a többi tenyésztőt stb.
Ha ezek után még kutyát akarsz majd tenyészteni akkor már meglesz hozzá a megfelelő mennyiségű információd már ami az alapokat illeti... majd 20 év után pedig elmondhatod, hogy kb értesz hozzá, 30 év után meg rájössz, hogy csak abban vagy biztos, hogy semmi se biztos...
Az első mindent leírt.
Sok sikert kívánok, légy minél jobb tenyésztő!!!
(muszáj és nem muszály, ne hari, nem bírtam ki)
jah és ugye ajánlom ezen oldal áttanulmányozását:
de ha jól tudom van olyan szak/szakma hogy állattenyésztői, annak is érdemes utáan nézni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!