Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ivartalanítás hirdetése...

Az ivartalanítás hirdetése nem csak azért van hogy az állatorvosok ezzel tömjék meg a zsebüket?

Figyelt kérdés
Ha mindenki ivartalaníttatná a kutyáját, macskáját az szép kis pénzt hozna a dokiknak nem? Nem erre megy ki az egész? Mondhatjátok most azt hogy a kölykök ellátása, szuka felügyelete vemhességkor sokkal több pénzt hozna nekik, de a többség nem viszi orvoshoz a szukát vemhesség közben, után, előtt, sőt a kölyköket sem. Macskákat végképp nem szokták dokihoz hurcolni ha vemhes. Sokszor a danagatokat sem tudja már a doki kezelni, szóval azon sem gazdagszik meg. Akkor nem arra megy ki ez a nagy kampány hogy az állatorvosok zsebét tömjük meg?
2009. aug. 9. 22:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nézz szét az állatmenhelyeken és az utcákon, hogy mennyi csavargó, kidobott állat van. Nem kell őket szaporítani csak azért, mert olyan kis aranyosak, amíg kicsik! Aztán meg ha majd felnő, mehet ahova akar?!
2009. aug. 9. 22:12
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

A daganatokat hogyne tudná az orvos kezelni?!? A rendelőkben az beteg állatok fele daganatos méhgyulladásos eset. Nekem is volt 2 daganatos macskám, mindkettő meggyógyult és jó egészségnek örvend. Az egyik még sugárkezelést is kapott.

Hidd el, hogy az ivartalanításon nem gazdagszanak meg az orvosok. Gondolj bele az ivartalanítás csak egyszer van, álvemhességgel, méhgyulladással évekig kezelik a kutyát.

És ne magadból indulj ki. Az emberek igenis oltatják a kölyköket és orvoshoz viszik az állatot, ha beteg. Ülj le egy rendelőben és számold egy hétig ki miért érkezett.

2009. aug. 9. 22:13
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy sima álvemhesség, méhgyulladás kikezelése 4 injekcióval 12-20 ezer forint. És ez évente kétszer előfordulhat. Ennyi az ivartalanítás.
2009. aug. 9. 22:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A kampány arra megy, hogy minél több felelős állattartó legyen és ne kelljen annyi állatnak elpusztulni felelőtlen gazda miatt. A meghírdetett ivartalanítások ráadásul jelentős kedvezményt jelentenek az ivartalanítás árából.
2009. aug. 9. 22:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

+ az állatorvosnak az is "üzlet" ha a tűzelő szuka miatt összeverekednek a kanok vagy az autó alatt kötnek ki miattuk... :-(

Az én kutyámat "nagyon baráti áron" (csak az altatószert kellett fizetni) 6.000Ft-ért műtötték, az akciók keretében is kb: ez kerül pénzbe, ha teljes árat fizetsz akkor "mindössze" annyival kerül többe, hogy megfizeted a doki munkáját(!) bárhol csináltatod is.

Szerintem TE is elvárod, hogy kifizessék azt amiért megdolgoztál vagy nem?

Az állatorvos azért választotta ezt a hivatást mert szeretne segíteni az állatokon (remélhetőleg) és ebbe az is beletartozik, hogy ha ivartalanítja a nem tenyészállatokat akkor sok szenvedéstől megkinéli őket...

És megsúgom Neked csak a kutyáknál és macskáknál van ekkora "felhajtás" az ivartalanítás körül a haszonállatoknál ez nem vita tárgya. Még külön szavaink is vannak az ivaros és ivartalanított állatokra (pl: bika-ökör, stb...)

2009. aug. 10. 09:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

a menhelyen is ivartalaníttatunk, pedig ott tényleg nincs kidobni való pénz!

rengeteg előnyös eredménye van a kutya számár, és itt leginkább arra gondolok hogy jelentősen csökkentheti az ivarszerveket érintő daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét!

2009. aug. 10. 15:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ mindenkinek!
2009. aug. 10. 15:55
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Megmondom őszintén, engem nem érdekel,hogy ki mennyire gazdagszik meg ebből. Én mindenben pártolom az ivartalanítást, és énis "reklámozom", mert nagyon fontos, és jó dolog. Nekem 2kutyám és 5cicám van, mondanom sem kell,hogy ivartalanítottak.

Egyébként nem minden orvos azzal foglalkozik,hogy minél több pénze legyen belőle. A mi orvosunk sem ilyen, 14.éve járunk hozzá mindenféle bajjal meg ivartalanítás ügyben is, és volt olyan is,hogy fizetnünk sem kellett. Szóval az igazi állatbarátoknak nem ez a lényeg...

17/L

2009. aug. 11. 19:22
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
3 évig dolgoztam állatorvosi asszisztensként, és ez alatt a főnökeim kb. 200 macskát ivartalanítottak anyagárban, a szabadidejükben. Úgyhogy biztosan nem tömték meg a zsebüket...
2009. aug. 11. 20:00
 10/13 anonim válasza:
Az én macskám 5 éves.Lakásban tartom nem kijárós.Miért kellene ivartalanítanom?
2009. aug. 11. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!