Igénytelenség szerintetek, ha hagyom, hogy a yorkie-m az ágyamban feküdjön?
Szerintem az igénytelenség, amikor valaki nem foglalkozik a kutyájával. Gondolom egy kutya, akit az ember felenged az ágyára, tisztán van tartva.
Nekem is yorkim van, ő is mellettem alszik. A szőrét minden nap átkefélem, a lábait minden séta után leöblítem.
De elfogadom azt is, ha valaki számára ez "felháborító". Nekem tök természetes.
Az.
A kutya kutya,nem bentre,pláne nem ágyba való.
:D:D Nem igénytelenség!:D
Én is a kutyáimmal alszom...
(Amikor nem akarom, nem jönnek fel/leküldöm őket.)
De néha, ha mondjuk beteg vagyok befekszem a boxukba (behúzott lábakkal beférek az XXL-esbe:D), ott olyan jókat alszom, hogy nemigaz.:D
(+ 1-2 kutyám még befér mellém:))
2 éve volt, hogy utcáról fogadtam be macskákat, és ők is velem alhattak, egyikük pedig bolhás volt, és engem is megkóstoltak, de soha semmi más bajt/betegséget nem kaptam el egy állatomtól sem.
(amúgy a kutyáim tappancsán lévő kosztól nem is tartok annyira, mint a macskáimétól... sokkal durvább, ha ők járkálnak a konyhaasztalon, mint ha a kutyáimmal alszom... - de az is igaz, hogy én nem a városban élek, ott a tappancstéma is más tészta.)
Utolsó! Teljesen egyetérek veled!:)
(utolsó előtti vagyok.)
Sajnos a nagy "kiskutyás átlag" tényleg emberpótléknak használja a kutyáját, és nem is kutyaként kezeli...
Ez szerintem is elítélendő (kb. ugyanannyira, mint az, aki láncon tartja megkötve a kutyáját!!!).
De ez nem azt jelenti, hogy én csak akkor tudok szabályokat felállítani a kutyának, ha az csak a helyén alhat.
Az elején természetesen feketén fehéren le kell fektetni a szabályokat.
De ha valaki már bír akkora tekintéllyel, a szabályokat kénye-kedve szerint feloldhatja, majd ismét életbe léptetheti.
Ezért írtam, hogy ha karok, velem alszanak, ha nem, akkor a helyükön.
Ezen kívül rengeteg szabály van az életünkben (csak az lép ki a kapun, akinek a nevét mondom, a többi addig több méterre várakozik, bizonyos helyekre akkor sem mehetnek, ha nem vagyok ott... sőt! az engedélyem nélkül még hozzám sem jöhetnek oda.
"És ugye a kutya rangsorban él, és tökmindegy mekkora, KUTYA és nem lehet egyenlőségben nevelni, mert akkor ő fog irányítani"
Második vagyok. Írtam, hogy yorkim van, és mellettem alszik. Ettől függetlenül ha látnád, hogy milyen szófogadó, szerintem leesne az állad. Úton útfélen rácsodálkoznak, hogy (ezt csendben mondom...) póráz nélkül sétálunk, szorosan láb mellett követ, magától megáll minden járdánál, és nagyon jól kommunikál minden más kutyával.
Nem azt mondom, hogy mindenki aludjon a kutyájával, de ha utána olvasol, hogy régen hogy tartották pl. a vadászok a kutyáikat, akkor szerintem látni fogod, hogy ők is maguk mellett tartották, és nem csak a vadászaton.
Szerintem egy gazdi tekintélye, pozíciója nem azon múlik, hogy hol tartja a kutyáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!