Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 9hetes kölyök, és mindent...

Coolcsar kérdése:

9hetes kölyök, és mindent rág. Hiába próbáltam már számos technikát a leszoktatására! Valami új tipp?

Figyelt kérdés
(volt újságpapír csattogtatás, kölyök kutya sírás imitálása, leteremtés, padlóra lenyomás, állkapocs összefogása, figyelem elterelés.... és nem is tom mi még)

#rág #kutyaharapdálás
2012. okt. 24. 15:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg az nem jutott eszedbe hogy biztosíts neki valami rágó alkalmatosságot? Az hogy nem véletlenül rág ? Vegyél neki malac fület bikacsököt malac orrot akármit.. Egy kis kutyának a bikacsök azért jó ideig jó.. mire elrágja elalszik..
2012. okt. 24. 16:00
 2/16 anonim ***** válasza:
rágócsont, esetleg olyan labda amibe kaját dugdosol és nehezen esik ki belőle :-)
2012. okt. 24. 16:05
 3/16 A kérdező kommentje:
van neki mindene... de élvezi, hogy azt csinálhatja amit nem szabad.... kb 3percig érdekli a mindenféle rágóka...aztán megy a kezemre vagy a lábamra....meg persze mindenre amit ér....
2012. okt. 24. 16:14
 4/16 anonim ***** válasza:
Itt azt hiszem a 9 hetesen van a hangsúly...az egy csecsemő...akármit csinálsz ez még vagy 4 hónapig így lesz...adj neki rágni valót,azzal csökkentheted a nem neki való dolgok rágását,de megszűnni nem fog.
2012. okt. 24. 16:33
 5/16 anonim ***** válasza:
9 hetes kölyök a nap jórészét még átalussza. Reggel pisi kaki, egy nagy játék, reggeli, utána alszik a kiskutya. Amikor felébred szintén. Játszani kell vele, hamar elfárad. Nekem volt, hogy evés közben aludt el, fejjel a tálban:) Ja, és a kényes dolgokat elpakolni. a kölyökkutya nagyon rendre tudja szoktatni az embert.:)
2012. okt. 24. 17:50
 6/16 anonim ***** válasza:
Alszik ugyan valamennyit, de a 9 hetes már nem annyira baba, hogy egész nap aludjon. Egyébként meg kiskutyáról van szó, gyakorlatilag az a normális, hogy rossz. Ahogy egy ember-gyerek számára is, náluk mindig az az igazán érdekes, ami egyébként tiltott. Nincs jó hírem: ez egy darabig így is marad. Nem tudom, milyen fajta, de ha nem szánhúzód vagy agarad van kb. 1 éves kora után biztosan javulni fog a helyzet. Szánhúzók feje-lágya csak 3 éves kor körül kezd benőni.
2012. okt. 24. 18:25
 7/16 Csivibaba ***** válasza:

Érdekes, az én kutyám kiskorában nem rágott, viszont 8 hónapos kora óta már többször is ,,tett csodát,, a lakásban. Ha kifárasztod egy kiadós játékkal, sétával, valóban sokat javul a helyzet. Nálunk bevált. Illetve el kell rejteni előle mindent, amit csak lehet. Nálunk a telefontöltők, kábelek... ezek a ,,menők,,. Ja... és a papucsok :-)Mi egy ideje kihúzzuk a töltőket, mikor elmegyünk, illetve párnákkal letakarjuk, amit lehet. Csak akkor meg a huzatról a gombot rágja le.

Szóval: séta, játék, elpakolás, magas helyre tenni mindent :-)

Sok sikert és türelmet :-)

2012. okt. 24. 18:45
 8/16 anonim ***** válasza:
Rágócsont kicsi, kölyöknek való és sétáltasd játssz vele sokat, fáraszd le. Akkor rág szét mindent, ha unatkozik.
2012. okt. 24. 18:56
 9/16 Hovarju ***** válasza:

Nekem azt mondták az oktatók, hogy "a fáradt kutya nem rombol"

Kölyök még, viszonylag sok alvással. Ha felébred, pisil, kakil és elkezdi felfedezni a világot.

Én nagyon imádtam ezt az időszakot a kutyámmal. Az első időben, csak az előszobába, és a konyhába engedtem be, a szobákból ki volt zárva. Illetve akkor volt beengedve a szobába, ha otthon voltam. Elraktam mindent előle, amit tönkre tehetett volna (cipők, papucsok, zokni, újságok stb.)

Ha elkezdett rágni valami olyat, amit nem volt szabad, rászóltam, hogy nem szabad és a szájába nyomtam egy kutyajátékot, amit rághat. Nálunk nem volt szükség lenyomásra, erőszakra.

Próbáld ki a klikkeres tanítást: www.klikker.hu, már egészen kicsi kutyánál hatásos tanítási eszköz és remekül lefárasztja a kutyát.

Én sokat labdáztam vele az előszobába, amiből az lett, hogy imád labdát visszahozni és minden mást, amit cipelni lehet.

Ne harcolj vele, inkább próbáld elfoglalni olyan dolgokkal, amik neked is tetszenek.

2012. okt. 24. 20:40
 10/16 Hovarju ***** válasza:
Milyen fajta kutyus?
2012. okt. 24. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!