elkaphatják a kutyák egymástól, (eddig nem volt semmi benne, ma egy darab rondaság volt a kakijában) vagy ha kimarad egy - két féreghajtás akkor mi történik ember elkaphatja tőle esetleg főtt sertés csont okozhatja
help!
(kérdőjeleket nem enged írni ez a remek oldal a magyarázathoz) sry
Ne várd meg a jelét, hogy elkaptad-e, mert az már nem lesz kellemes! Sajnos van esély rá, hogy elkaptad. Keresd fel a háziorvosod, létezik humán féreghajtó. Írass fel és vegyél be belőle még mielőtt kikelnének benned! Amíg a kutyát nem kezeltétek le rendesen és nem teljesen tiszta, addig ne aludjatok vele, ne puszilgassátok és alapos kézmosás, fertőtlenítés. Érdemes meg is fürdetni, mert ahogy nyalogatja magát, ott maradhatnak serkék, amik aztán visszajuthatnak a beleibe (plusz alaposan kimosna tálját, játékait stb, hogy ne fertőződjön vissza). Nekünk is megvolt ez a menet, amikor elhoztuk a menhelyről a kiskutyánkat, mi is vettünk be humán féreghajtót biztonság kedvéért, pedig nem aludtunk vele.
2012. okt. 24. 11:07
12/18 anonim válasza:
és igen, utána jó ideig 3 havonta ismételni a féreghajtást! előző voltam
2012. okt. 24. 11:09
13/18 A kérdező kommentje:
kicsi kutya még, 6 hónapos az elmúlt 4 hétben nem volt féreghajtva.
nagyon higiénikus körülmények között tartjuk, de mégis ez van.a kakija világosabb színű és ma először ilyen kissé kocsonyás cucc volt rajta. (ezt az egészet ma tapasztaltam) de akkor go doki.
2012. okt. 24. 11:14
14/18 anonim válasza:
Ha 4hete volt féreghajtva akkor nem sok baj lehet.. De nem árt egy ismétlés és kaki vizsgálgatás..
2012. okt. 24. 12:00
15/18 anonim válasza:
A kocsonyás cucctól nem kell félni, természetes.
2012. okt. 24. 12:18
16/18 A kérdező kommentje:
ilyet is most láttam először, de lehet h a húslevestől amit neki készítettem... huh parafaktor :D
2012. okt. 24. 12:41
17/18 anonim válasza:
Valaki majd mondja már meg melyik törvény írja elő a 3 havi féreghajtást, mert én sehol sem találom és a létező összes internetes oldal azt írja, hogy elég fél évente.
Lakásban tartott kutyák esetében javasolható a negyed évente végzett féregtelenítés, az udvari kutyák esetében elégséges lehet fél évente féregtelenítenünk. Kisgyermek ill. terhesség esetén akár negyed évnél gyakrabban is lehet féregteleníteni.
A féregtelenítés nem nyújt hosszú távú védelmet, csak az aktuálisan a kutyában levő férgeket pusztítja el!
Ez a te linked.
Törvényt én is csak az évenkénti féreghajtásra találtam. De negyedévente szoktam biztos ami biztos :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!