Mik a férgesség tünetei?
Mit tegyek,ha az?:'(
Szerdán megyek oltatni,akkor kaphat féreghajtót? Kibírja addig?:'(
10 hetes.
Az én kutyusom tünetei azok voltak h. nagyon sokat evett és marha nagy volt a hasa,meg olyan furcsán billegett járás közben a pocija.Én elmentem a gyógyszertárba és ott vettem ,ha jó emlékszem féreghajtó tablettát.Aztán jobban lett.
Am szerintem ki fogja bírni nyugalom.
Férgesség tünetei: a kutya ZABÁL-ZABÁL-ZABÁL, örökké éhes, de nem hízik, sőt, ellenkezőleg, nagyon lesoványodik, a hasa viszont felpuffad. A kaksijában és/vagy a végbélnyílása mentén fehér férgeket találni. (Az enyémnek hosszú, vékony, tésztaszerű volt, még mozgott, de hallottam már apró, vastagabbról is, szóval lehet másmilyen is.) A farka a szokottnál sokkal lejjebb lóg.
Be kell neki adni a tablettát (10 kg/1 db), az szépen kipucolja, úgy, hogy enyhe hasmenést idéz elő a kutyusnál.
(Nem tom, sztem a te kutyád a leírt tünetek alapján nem férges, de pár napot biztos kibír, míg dokihoz jut.)
A pisi mennyisége nincs összefüggésben a férgességgel.
A férgesség tünetei: mérhetetlen zabálás, felpuffadt, nagy has, de valójában sovány, esetleg férget is kakil, és a végbél tájéka viszket (húzza a fenekét a földön=radírozik).
Honnan hoztad? Hányszor volt féreghajtva eddig?
A férgesség okozhat gondot, ha súlyos. A kutya ilyenkorra csontsovány, de a hasa még mindig hatalmas, extrém esetben férget is hányhat.
Bármelyik állatpatikában vagy állateledelesnél lehet kapni féreghajtó tablettát vagy pasztát, és az adagolást is elmondják. Ha lesz féreg a kutya kakijában, 2 hét múlva meg kell ismételni a féreghajtást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!