Mi történik, ha egy kutya megharap valakit és a gazdi nem tudja igazolni a veszettség elleni oltás meglétét?
Hogyhogy nem tudod igazolni? Oltási könyv? Állatorvos nyilvántartása?
Amúgy mint írtam, hatósági állatorvos, 14 napos megfigyelés. Ez történhet úgy is, h nálad marad, és úgy is, h elviszik. Ez az adott eset súlyosságától függ.
Egy "odakapás" volt, de elég mélyre sikerült sajnos. A kutya a területét védte. Törzskönyves, fajtatiszta, chipes minden oltást megkapott és soha nem volt vele ilyen probléma. Természetesen, amint a sértett fél közölte, hogy elmegy orvoshoz biztos ami biztos, készségesen a kezébe adtuk az oltási könyvet, a dokinál derült ki, hogy a legutóbbi oltás nem lett dokumentálva (kb két hónapja vol6t) és ezt hiányolták is.
Felhívtuk az állatorvost ő azt mondta menjünk be az "ünnepek" után és utánanéz hátha nála megvan, ne legyen ebből probléma, de azért aggódom, hogy mi történik akkor, ha nincs meg ott sem!? Én tudom, hogy megkapta, de ha bizonyítani kell, az igen kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!