Másnak is barátkozós a kutyája? Nem házörző?
3 éves keverék kutyám van. Kb vizsla nagyságú. Az őrületbe kerget hogy ma is becsengetett 2 cigány pasas, hogy vegyek szőnyeget tőlük, erre ahogy megyek ki benyúlva a kerítésen simogatja a kutyát, meg nyalatja vele a kezét.
Pár napja meg a vízórás megkérdezi "Harap vagy csak ugrál?" mondom harapna sztem ha arról lenne szó (de persze nem, csak nem akartam kijelenteni hogy nulla házörző) erre azt mondja "Igen? Az előtt ben hagyta abba a kezem nyalogatását"
Miért ilyen? Miért nem védi a területét?
2. vagyok
az utolsó két mondatom már a te kutyádra vonatkozott, nem az enyémre :)
meg függ,hogy milyen fajták vannak benne..
pl a vadász kutyák egyáltalán nem alkalmasak ház őrzésre,mert nem ez volt a feladatuk..
Amúgy igen jobban belegondolva vadász kutya vér van benne jobban, ilyen keresős dolgokban nagyon jó, meg tök figyelmes.
De egyébként fura mert éjjel jobban ugat. Nappal nem érdekli ha valaki elmegy az utcán, éjjel meg azért jobban jelez. Éjszaka mikor hazajövök megugat engem mikor nem ismer meg.
De jól van mondjuk tudom nem sokat számít ha jobban belegondolok, az egyik ismerősünknek rotija van és megmérgezték, úgy mentek be.
A kerítést berácsoztuk hogy ne nyúljanak be, de ez sem megoldás....
Ja amúgy nem tudom számít-e de mikor el lett hozva a menhelyről (6 hónapos volt kb) az egész utca ide járt őt simogatni, meg "utyuluputyuluzni" + akkor építkeztünk és egymást váltotta nálunk a kőműves, a vízvezetékszerelő, a gázszerelő és hasonlók és mindnek az volt a szórakozása hogy etették, játszottak vele, simogatták. És talán ezért is szokott hozzá ahhoz hogy aki idegen az tuti jófej.
Hát mulya, nem tudok rá mit mondani mert nagyon felidegesít hogy ilyen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!