Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Filozofikus kérdés, számomra...

Filozofikus kérdés, számomra érthetetlen, és nem tudom elfogadni?

Figyelt kérdés
Szóval: A Duna parton voltunk párommal,ahol a kecskék is vannak, meg kutyák meg mindenféle állat. Etettük a szegény sovány cicákat (de tök mindegy mit csináltunk). Egyszer csak egy hülye szemüveges nő jelent meg 4 kutyával, az egyik pórázon (valami keverék,de nagy), 3 pit bull meg szabadon. A lényeg, hogy a nő nem tudta fegyelmezni a kutyáit, és a 3 pit bull folyton odajött idegesíteni a kutyákat, és a párom nem győzte őket elzavarni, nehogy a cicákat, akik szerencsétlenek ott ettek, elkapják őket. Kérdezem én: MIÉRT NEM LEHET MEGKÖTNI A ROHADT KUTYÁKAT, HA KÖZTERÜLETEN VANNAK??? ÉS HA A GYEREKEMMEL VAGYOK EGYEDÜL, VAGY NETÁN AZ ÉN KUTYÁMMAL???? ÉS RÁVETIK MAGUKAT HÁRMAN, MIVEL FALKÁBAN VANNAK, BENNÜK VAN AZ ÖSZTÖN, FŐLEG EZEKNEK A VÉRÉBEN EGYÉBKÉNT IS JOBBAN FELSZÍNRE TÖRNEK A HARCI HAJLAMAIK, NEKEM NE MONDJA SENKI HOGY NEM, MERT NEM IGAZ!!!! A PÁROM ORDÍTOTT A NŐVEL, HOGY KÖSSE MEG ŐKET, DE MINT AKI SÜKET! LEGSZÍVESEBBEN MEGTÉPTEM VOLNA A LUVNYÁT!!!!! Én nagyon szeretem a kutyákat nekem is van kutyám cicám meg mindenem, de ez tűrhetetlen, és felháborító!!!! Szó szerint a kés ott volt a zsebünkben, ha nekimentek volna a cicáknak, nem érdekelt volna ha megharapnak, akkor rájuk támadunk elsősorban, aztán a nőt egy kicsit "megszorongattuk volna". Ilyenkor olyan, de olyan ideges tudok lenni, most is felidegesítettem magam, hogy leírtam a kérdést.

2012. okt. 17. 19:43
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nem mindegy nekem, mert nagyon sok ember egy-egy adott helyről nem is tudja h kijelölt kutyafuttató, aztán óbégat, h arra akar jönni a gyerek kismotorral és fogjam meg a kutyát. Fogja a halál, azért megyek a futira, h ne kelljen megfogni.
2012. okt. 17. 21:07
 22/41 A kérdező kommentje:
ok,ügyes vagy. nekem mindegy, nincs gyerekem, de akár lehetne is... mint írtam, túltárgyaltuk, jó éjt. van ezen a kérdésen kívül még egy csomó, ami válaszra vár.
2012. okt. 17. 21:12
 23/41 anonim ***** válasza:
85%

Nah ha már ha itt tartunk a macskusz mért nincs pórázon? Jaaaah mert neki lehet, mert szegény cicamicát nem lehet korlátozni a szabadságában??? .....

Az tény hogy csak visszahívható kutyát lehet elengedni azért egy icipicit túl reagálod a dolgot.. Ha egy pit el akarta volna kapni valamelyik macsekot akkor azt késsel se állítod meg elmondom neked. Ha meg nem ment oda akkor az nem rajtatok múlt erről ennyit.

2012. okt. 17. 21:15
 24/41 A kérdező kommentje:
aham, ok. Köszi :) aludjál, holnap meló van.
2012. okt. 17. 21:18
 25/41 Szilvi & Argos ***** válasza:
73%

Abban igazad van, hogy neveletlen, behívhatatlan kutyát ne engedjenek szabadon!

De ennyi erővel macska se legyen közterületen gazda nélkül :D Sajnos adódnak ilyen helyzetek, amiket ott helyben kell a lehetőségek szerint legjobban megoldani, hogy senkinek ne essen bántódása...

2012. okt. 17. 21:29
 26/41 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, te normálisan válaszoltál, és az ilyen válaszokon érdemes elgondolkodni, a többinek semmi érdemleges tartalma nincs, gondolom azoknak sincs, akik írták.
2012. okt. 17. 21:33
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Pitem van de valahogy nem értem mért kell jobban elb.szni a fajtát ilyen kijelentésekkel hogy úristen 3 pitbull, kit érdekel milyen fajta volt? Engem német juhász harapott meg most akkor az összes nj-t egy kalap alá vegyem? Abban egyet értek, hogy a neveletlen kutyát nem kell elengedni... amúgy én sem engedem el a kutyámat csak a futtatón, bár behívható, de mivel mindenki nyivákol hogy pitbull én el nem engedem emberek közt..
2012. okt. 18. 02:23
 28/41 compactegon ***** válasza:
49%

nekem is staffim van és egyetértek a kérdezővel abból a szempontból, ha nem tudja behívni őket, ne engedje már el őket. főleg ne hármat...

persze biztosan ismeri a kutyáit, de 3 kutya igenis falka. ha mondjuk a kérdező kutyája rosszul reagál a közeledésre és nekiesnek, akkor meg jön a hüledezés, meg a "eddig ilyet még sosem csináltak". sokszor én is póráz nélkül sétáltatok, de BÁRMIKOR adódhat olyan helyzet, amire az ember nincs felkészülve. jobb félni, mint megijedni ;)

2012. okt. 18. 08:19
 29/41 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, te se vagy a vitában jó. Aki veled egyetért, annak örülsz, aki nem, azt meg elküldöd melegebb éghajlatra.

Fogadd el, a pit (nincs is Mo-n igazi pit, azt Amerikában tenyésztik) nem veszélyes kutya alapból. Bármelyik kutyából lehet vadállatot csinálni, mindegy milyen fajtájú. Egyesekből max könnyebb.

2012. okt. 18. 08:25
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem te megijedtél alaposan a kutyáktól - érthető módon - és ráadásul a macsekokat is féltetted.

A kutyát valóban pórázon kellett volna tartania a tulajnak, viszont azok a kutyák, bár kiváncsiak voltak nem támadólag léptek föl -ha így lenne most nem írogatnál ide:)

Mindez nem mentség értem én a fölháborodásodat, de kérdem én miért nem ott és akkor tisztáztad a dolgot?

Másik dolog, hogy szerinted egy kutya viselkedése kiszámíthatatlan.

Erre csak azt tudom neked válaszolni, hogy bár valóban ösztönlények, egy kutyáját megfelelően nevelő, ismerő gazda igenis ismeri a kutyáját, sőt sok esetben a kutyák viselkedését. Ezt azok szokták hangoztatni, akik általában mossák kezeiket ha probléma akad a kutyájukkal!!!

Vegyél nagy levegőt és higgadj le! Ha ilyen idegbajosan állsz mindenhez tényleg kiszámíthatatlanok lehetnek a kutyáid épp úgy, ahogy te viselkedsz!

2012. okt. 18. 10:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!