Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szánhúzósok, keverékekkel is...

Szánhúzósok, keverékekkel is lehet? Hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

Van 3 kutyám, akiket mindenféle módon próbálok lefárasztani (klikker, súlyhúzás, futtatás leginkább...).

Butaság lenne szánt húzatnom velük télen?...

Ha nem hogyan tudom ezt minél olcsóbban, "home made" kivitelezni?

Nincs kutyás szánom, sem normális hámjaim...

csak sima szánkóm van, meg olyan hámok, amiknek az eleje puha gyapjúszerűséggel párnázott, és a háti részén egy erős karabiner van.

Egyszerre 3 kutyát hogy érdemes befognom?

Hosszában gondolom egyszerűbb, hiszen akkor 1 kutya irányít... de széltében meg könnyebb kivitelezni - viszont nehezebb is irányítani őket nyilván...

(én 60 kilós vagyok, a kutyáim 18, 27 és 28 kilósak) (+ van egy 8 kilósom, de gondolom nem lenne okos őt is befogni - bár iszonyú gyorsan fut, csak félek hogy a szánkó alá kerül vagy ilyesmi...)

köszönöm előre is a válaszokat, mindenféle tapasztalat, vélemény érdekel!

2012. okt. 15. 22:04
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekünk egy bernáthegyink volt aki először csak egy sima szánkót húzott a szájába vett kötéllel, mert imádta, aztán csináltunk neki hámot, elöl nagyon széles párnázott szíjjal, akkor is még ugyanazzal a sima "gyerekszánkóval" szaladgált, 2 hét múlva vettünk egy nagyobbat, simán száguldozott mindenhol:D Úgy irányítottam hogy a nyakörvére ráraktunk egy hosszú pórázt, és azt húztam jobbra vagy balra és mellé mondtam a parancsszót is. Később "befogtuk" mellé a vizslánkat, mert meg volt őrülve érte, de ő már inkább csak a rohangálásra figyelt, nem lehetett rendesen irányítani:) Bocsi a kisregényért, de nagyon jó emlékeket hozott elő a kérdésed:)
2012. okt. 15. 22:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!