Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol vehetek, nem túl drágán?

Kollar1000 kérdése:

Hol vehetek, nem túl drágán?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam minden vágya egy mopsz kutyus.Szeretném meglepni,őt a 10dik születésnapjára.De az általam talált,oldalak...express..jofogás..aprod..stb.Nagyon drágán hirdetik.Esetleg tudtok olyan oldalt,ahol találhatok olcsobban,számomra is megfelelő árban,sajnos nincs sok pénzem,

Köszönöm,a normális válaszokat.

2012. okt. 15. 20:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia!:)

Amíg nem mondtad, hogy a kisfiad autista, gyorsan le akartalak beszélni róla, hogy egy 10 éves gyereknek kutyát vegyél.

A kutya szempontjából most sem támogatnám 100%-ban az ötletet, de nyilván nem szólhatok bele, csak tanácsot szeretnék adni...

Egyrészt van már 3 kutyátok - őket nem szeretgeti a kisfiad? Ha nem, miért nem?

A meglévő kutyák hogy reagálnak rá?

Érdemes arra figyelni, hogy ne szimplán fajtát válasszatok, meg ne is csak az árat nézzétek, hanem figyeljétek, hogy a kutya hogy reagál a kisfiad mozdulataira.

(Nekem is van autista rokonom, neki kicsit koordinálatlan a mozgása, és a beszéde is egész más. Ezt sok kutya támadásnak, fenyegetésnek éli meg. Tehát a helyedben úgy választanék állatot - bár nem értem, minek egy negyedik -, hogy felveszem a kapcsolatot több menhellyel - pl. Noé állatotthon, Kóborka, Canispro hungary, Cerberos -, és a pontos igényeidet körbeírva kérd meg őket, hogy ajánljanak kutyust...

Azért lássuk be, a mopszok között elég sok ideggyenge példány van, akár 100.000 forintos húdetenyésztőtől, akár 10.000 forintos szaporítósról van szó - csak nyilván a szaporítósnál nagyobb esélyes lesz idegrendszeri és más szervi problémája.

Szóval igen esélyes, hogy amit a mi közép-ázsiaink gond nélkül eltűrt az autista nagynénémnek (pedig az a kutya nem rajongott amúgy érte, ha idegenek szeretgették), az egy mopsznak sok lesz, és odakap.

Nem véletlen, hogy ilyen célokra külön terápiás kutyákat alkalmaznak, akik soha semmilyen körülmények között nem mutatnak agressziót a terápiázandó fél felé.

Lehet, hogy érdemesebb lenne inkább ilyen terápiára eljárnotok... A kutyás terápia jóval olcsóbb, mint a lovas.

Pláne olcsóbb, mint fenntartani egy negyedik kutyát.

(Nekem is sok van, gondoltam, egy ötödik kistestű nem oszt, nem szoroz... persze. ahogy azt én elképzeltem... 3 hete volt csak nálam, és addigra kellett költenem rá 40.000 forintot. Úgy, hogy ez spórolós verzió volt. Nem is hinné az ember, milyen apróságokból gyűlik össze...)

2012. okt. 15. 22:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Megértelek,de lebeszélnélek a mopszról.A hirdetési oldalakon a szaporítós kutyák olcsók,egy tenyésztőnél 100 egy kutya.Én tenyésztőtől vettem a mopszunkat és most 2 éves.Eddig túlvagyunk egy szemműtéten ami 40e volt és még vár ránk egy ami szintén ennyi megint.Sok oltóanyagra allergiás,fedagad.Allergiás a csirkére és most jelenleg megint allergiás,de már senkinek semmi ötlete nincs arra,hogy mire.Az allergia velejárója,hogy folyamatos gyulladásban van szegényem füle is.

Eddig"csak"ennyi a bajunk és most gondolj bele mi lenne ha nem tenyésztőtől veszem.

Félreértés ne essék imádom a kutyám és próbálunk mindent megtenni érte,de azt mondom a mopszok tenyésztése nagyon ráment a küllemre,de egészség nem nagyon párosul hozzá vagy csak én vagyok szerencsétlen...

Egyszóval én lebeszélnélek,mert hatalmas összegeket kell az orvosnál hagyni ami lehet +3 kutya és a kisgyerek mellett nem menne mindig.

2012. okt. 16. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!