Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az alábbi testbeszédek mit...

Az alábbi testbeszédek mit jelentenek?

Figyelt kérdés

Menhely, elvittük sétálni. Hatalmas farokcsóválás, könnyed ugrabugra, kéz nyalogatása, apróbb "harapdálások". Nem is harapdálás, inkább csak bekapta a kezünket finoman. Sétánál kissé húz, de amint nem foglalkoztunk vele abbahagyta, szépen láb mellett sétált. Időnként előttünk ment, nem mellettünk. Ha leguggoltunk a mellső lábait az ölünkbe rakta, nekünk döntötte a fejét. Lábazás, közben bújás. Ha megálltunk ő is, ha kértük leült, előttünk ment sétánál, de folyton hátranézett. Nagyot hall egy fülgyulladás miatt, előző "gazdija" természetesen nem vitte orvoshoz.

Ezeket mind farok csóválva.

2012. okt. 15. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:

azt, hogy fogadd örökbe. :-)

egy egyszei találkozásból nem lehet túl mély következtetéseket levoni, különösen ha nem is látjuk a kutya viselkedését csak leírás van.

Így a leírás alapján egy nyitott, nem félős, nyugodt kutyának tűnik.

2012. okt. 15. 18:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Már lefoglaltam a chippel, jövőhéten hozom el, még a füle miatt maradnia kellett. :)

Nyakon, mellkason, lábon, fejen hagyta a simit, feneke körül is, de azért arra hátranézett, hogy mit csinálunk :) Azt mondják, hogy bánthatták, bordái kint vannak, soványka. Egyébként nagytestű.

Azt kifelejtettem, hogy amikor megálltunk teljesen a lábamnak dőlt, én tartottam.

Szerintem is pozitív, de kíváncsi vagyok Ti mit gondoltok :)

2012. okt. 15. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jó fej, de majd ha beköltözik az uj otthonába, akkor virgoncabb lesz:)
2012. okt. 15. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:

A farokcsóválás ne tévesszen meg, bármelyik kutya meghaparhat csóválva is, mivel az csak izgatottságot jelez, nem boldogságot. Menhelyi kutya, végre kikerül sétálni, foglalkoznak vele, nyilván izgatott lesz, ha nem nagyon lelki sérült.

Én a leírtakból határozott irányítani akarást látok, vagy legalábbis próbálkozást, hogy na vajon ki a főnök, és gondolom, nem tiltással reagáltátok le, hanem ezer simivel, jól beleerősítettétek, hogy igen, te vagy a főnök, szeretünk, puszi, mindent megkapsz, csak kívánnod kell. Szóval ne dőljetek be neki, mert a fejetekre nő; nevelésre szorul az első perctől, bármennyire is aranyos. Nem lesz nehéz dolgotok, hiszen keresi a kontaktust, foglalkozik veletek, be akar illeszkedni, nem élből sz*rik a fejetekre, de ha nem figyeltek oda, akkor lehetnek még problémák.

A falkavezérségnek nézzetek alaposan utánan, mielőtt hazaviszed, mert az első percek, a bemutatkozás nagyon fontos, még kelthettek magatokról jobb benyomást, mint elsőre. Ha tudtok, keressetek videót Cesar Millantól arról, hogy hogyan kell hazavinni egy új kutyát, rettentő hasznos dolgokat mond, amik megalapozhatják a kapcsolatotokat, és sok problémát segítenek megelőzni.

2012. okt. 15. 22:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, az első 10 percben volt simi meg minden, utána nem vettünk róla tudomást, (se egy szó, se szemkontaktus, semmi) és azonnal szépen sétált, nem feszült a póráz, de mindig nézett ránk, figyelt minket.

Elolvastam több kutyás könyvet is, pl. Neked Ugatok, Kutyapszichológia, A kutya testbeszéde.

Lesz vele meló, de megéri. Nagyon hálás.

2012. okt. 15. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!