Ezek mit jelentenek (bővebben lent)?
Nézegettem néhány tenyésztő oldalát és itt: [link] két nagyon érdekes dolgot találtam amit máshol még nem.
1.Az egyik a "beltenyésztettségi analízis"... ez mégis mit takar? (az aussie A alom oldalán láttam)
2. A másik a kérdőív ami a kölykök oldalán van.. szerintetek nem túlzás ez már egy kicsit? Most komolyan...akarok egy kutyát és még ilyen vackokat is töltögessek ki?
1. Gondolom valami olyasmit néznek vele, hogy mennyire torlódnak a gének, milyen mértékben vannak az ősök között azonos származású egyedek. Ugye ha túl sok az azonosság, akkor nagyobb a genetikai eredetű betegségek, torzulások esélye, ezért fontos, hogy erre is odafigyeljenek.
2. Egy normális tenyésztő ezeket élőben az első találkozáskor letisztázza veled. Az, hogy ő kérdőívet csinált belőle, egyéni ízlés dolga, szerintem személyesen jobb, de ez is egy megoldás. Igenis tudni akarja, hogy felelős gazdához, jó helyre kerülnek-e a kölykei, és megfelelő ellátást fognak-e kapni életük során. Ez minden valamirevaló tenyésztőnek fontos.
Ezek nagyon jó dolgok.
Őszintén szólva utálom az kérdőíveket, de ha kutyát szeretnék, ezt kitölteném, ebből is látszik (és még persze sok minden másból is), hogy a tenyésztő mekkora gondot fordít a kutyusokra, így biztos benne az ember, hogy azt kapja, amit szeretne.
Na, ő egy nagy betűs TENYÉSZTŐ.
A beltenyésztettségi együtthatót vonaltenyésztés esetén szokták kiszámolni. Azt jelzi, hogy egy adott kutya milyen arányban szerepel a kölykök törzskönyvében. Ez információ egyrészt az öröklődő betegségek esetén, és arra is, hogy mennyire fog a kölyök bizonyos tulajdonságokat hordozni illetve örökíteni. Persze ez csak annak mond valamit, aki nagyon jól ismeri a fajtát és információi vannak a felmenőkről.
Az adatlap nagyon jó, nem kell személyesen faggatni a vevőt, ha azt mondja neki, hogy jöhet kölyköt nézni, akkor már tudja hogy érdemes-e foglalkozni vele és nem akkor kell megmondani, hogy neki nem való ez a fajta, mikor már ott ül és beleszeret egy kölyökbe.
köszi a válaszokat. akkor asszem már értem.
Viszont ezt a kérdőívet még mindig kicsit sokallom.
a "bitches" el mi a gond? nagyon sok honlapon látom,amerikai és angol honlapokon is...ők azért biztos beszélnek angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!