Mit lehet sportolni egy nagy örző-védő kutyával?
Sziasztok!
Mit lehet szerintetek sportolni egy óriás schanuzerrel vagy orosz fekete terierrel?
Jövőre szeretnék venni kiskutyát.
OLvastam ilyet,hogy canicross(ebbe a sportágba mindig ilyen kis 20 kgos juhászkutyák szerepelnek pl border collie)
gondoltam ilyet sportolnák vele ,mert kiskorába nem akarnám megterhelni a testét,de gondolom futni szabad vele)
vagy miket lehet még? ami jól lefárasztaná?
gondolom apportírozás,de ezen kívül ?
futni hogy fussak vele?
canicross jó ötlet mondjuk terepen?vagy ilyen bikejöring?
vagy az megterhelné még kiskorába?
1 éves korukig nem szabad futtatni őket, csak annyit fusson, amennyit magától szeretne.
Tehát labdázzatok, játszon más kutyákkal stb.
Nekem is nagytestűm van (bullmasztiff), én 4 hónapos korától fogva izületvédőt is adtam neki (zöldkagyló kivonat), megérte! :)
Kis korában egy kutya annyit fusson, amennyit magától akar. Többet futtatni nem szabad,mert hosszútávon visszaüt.Van kifejezetten őrző-védő kutyának is sport: Ilyen az engedelmességi, vagy van ÖV sportként.
Nézd meg ezt: [link]
Erre már kölyök korban kell készülni, kérj hozzá segítséget, mert könnyű elrontani.
értem,köszönöm.
persze én is így gondoltam,vinném kutyasuliba és sokat játszanák vele,kis korába sem szeretnék vele sokat futni olyan 2 km-t,de gondolom annyit bír futni...
1 éves korától szeretnék vele komolyabban sportolni..
Második vagyok. Ha mindenképp futni akarod vinni a kutyát,akkor agárt nézzél magadnak. Azzal lehetne ennyit futni, de azt fokozatosan kell felépíteni, mint az embernél.
Bikejöringezni malinoist láttam, caniccrossra kifejezetten aktív kutyát érdemes választani.
hát én óriás schanuzerre gondoltam mert neki is nagyon sok mozgás kell ....
de komolyabban csak később futnék vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!