Hogyan tanítsam meg neki, hogy ne szökjön?
Ahogy kinyitom a kapunkat, a kutyánk egyből szalad ki.
Már kétszer emiatt el is ütötték...
Azt tudom, hogy nem szabad utánna menni, mert akkor mégjobban szalad, ha pedig nem lát, akkor jön azonnal vissza.
Köszi előre is!
a séta az kétnaponta van, annyit, amennyit ő szeretne, ha fáradt, vagy indulna haza, akkor azonnal jövünk.
Irtó okos, kis labi kislány, 1 nap alatt megtanulta az "ül-fekszik-marad-nem szabad,, parancsokat, de ezt nem tudom milyen módszerrel kell tanítani neki.
kutyák között semennyit, mert nem túl barátságos velük, nagyon domináns.
Rólam tudja, hogy én vagyok a főnök.
Ha kiszalad, nem szaladok utánna és visszajön, ha pedig utánna rohanok, akkor szalad tovább.
Ha visszajön, akkor pedig leül, vagy éppen bújik hozzám, mert tudja, hogy rosszat csinált, én pedig folyamatosan magyarázok neki, hogy nem szabad...
Próbáltuk tanítani a párommal, olyan ormában, hogy én kimentem a kapun, ő bentmaradt a kutyával és a kaput kinyitottuk...
Hát nem vált be.
Na, lemaradtam, szóval a 2-3 óra felét vigyétek sétálni legalább, na.
Ha te lennél a főnök, akkor a kutya hallgatna rád. Tehát nem menne el, vagy ha elmegy, visszajönne, és nem hepciáskodna mindenféle kutyákkal, ha tiltod. Szóval azért ezt gondold át. Az, hogy otthon engedelmeskedik, nem jelent semmit, az a lényeg, mit csinál éles helyzetben, akkor enged-e téged irányítani, vagy a saját feje után megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!