Hogy tanítsam meg a kutyámat hogy ne szökjön el?
Mondjuk bekéne zárni a kaput?Vagy esetleg csinálni nkei egy kis futkározó részt?
Egyébként ezt tanítani sem kell, ha tiszteled és szereted akkor ő is ezt fogja érezni irántad, és megérzésből nemfog elszökni :D
Nekem eddig minden kutyám magától rájött :D
1) Ivartalanítás.
2) Kutyanevelés. Ha azt mondod neki, hogy "nem", meg "gyere ide", arra szíveskedjen hallgatni. Ha nem megy, kutyaiskola.
3) Ivartalanítás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni.
4) Rendszeres gyakorlás a kapunál, pórázon vagy anélkül, amíg meg nem érti, hogy nem mehet ki, csak és kizárólag hívásra, vagy küldésre.
5) Az ivartalanítást említettem már?
6) Rendszeres és alapos séta, minden nap, játékkal, feladatokkal, más kutyákkal való játékkal tarkítva.
7) Ivartalaníttassátok, tényleg. Befedezi egy kaukázusi, aztán áshatjátok a sírját, vagy fizethetitek az 50ezres császármetszést, és szurkolhattok, hogy túlélje.
akumi, szerintem kihagytad az ivartalanítást. :D
viccet félretéve, akumi mindent leírt, hallgass rá.
"Rendszeres és alapos séta, minden nap, játékkal, feladatokkal, más kutyákkal való játékkal tarkítva"
Ez marha jó vicc. Természetesen én magam egyetértek, a szomszéd már nem biztos. Nem az, hogy lesz@rja a futtatást, foglalkozást; eleve _fel sem merül_, hogy a kutyát nevelni is lehet! És így van ez a magyar kutyatartók túlnyomó hányadánál. 2-3-5(!) kutya és mindegyikkel így járnak el, hogy sehogy. Kiszökéstől persze védik őket, így az eredmény egy mindenre ugató-vonyító, agresszívan kutyacsorda, mely tarthatatlan helyzetet teremt. Végülis, így is meg lehet oldani, csak épp tökéletesen élhetetlen környezetet eredményez az ott élni kívánók számára. Tehát a kinem szökésnek ez is része: foglalkozzunk a kutyával, legyen meg a napi mozgásadagja is, anélkül nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!